Uzgajanje detalji buba

Ožujak 2019

Video: (Ožujak 2019).

Anonim

Kot pri večini parazitskih žuželk, hroščev zelo hitro množijo. To je omogočeno z visoko hranilno in energijsko vsebnostjo človeške krvi - njihov edini vrste hrane, kot tudi prijetno okolje, v katerem živijo, in vseh vrst plodnosti.

To je zanimivo: za razliko od ščurki bedbugs brezbrižni, da so zdravstvene razmere v prostoru, v katerem živijo. So enako dobro poseljena in razkošna stanovanja in študentskih domov, in poletne hiše, Začasno oblikovanje.

Reprodukcija posteljo bugs - postopek je dobesedno poln posebne značilnosti, zato vem, kako razmnoževati napake, ne bo le v pomoč pri ravnanju z njimi, ampak samo spraševala vsako gledalca.

Nekaj ​​biologije: reprodukcijo napak pod mikroskopom

Bistvo, ki je množenje posteljo hroščev pritegnila zanimanje znanstveniki, entomologov, je tako imenovani travmatična osemenitev. V travmatski oploditev ženskega oploditev ne poteka soglasno kot ostali insektov, toda vrste silo, ko je moški pokes njegovo spolno steno organov na trebuhu ženskega, in vodi v notranjo votlino njegovega semena.

Na tisoče let evolucije je tako dovolj brutalen v smislu človeških idej, je bil način za seznanjanje najbolj prednost za domače bedbugs.To zagotavlja, da v primeru dolgotrajne posta, ki imajo pogosto prenašati stenic, nekateri že na pol oblikovane jajca, bo v telesu uporablja za oskrbo žuželko. Pogosto to pomaga ohraniti celotno populacijo domačih bedbugov.

Ženski postelja napako mate samo enkrat v življenju. To je dovolj, da se še naprej razveljavi potrebno količino jajc: moški semen izdelki bodo shranjeni v posebnih organov in porabi, kot je potrebno. Zaradi tega lahko celo oplojene ženska postala matičnih celotnega prebivalstva parazitov v stanovanju.

Samci postelje hroščev v želji se pokažejo zelo promiskuitetni pri izbiri spolnega partnerja. V mnogih primerih, ki jih napadajo druge samce, nimfe in celo ščurki. Glede na rezultate, ki jih študija entomologov izvajajo ugotovila, da skoraj vse žuželke v populaciji, ne glede na starost in spol imajo poškodbe v trebuhu, in sicer vsaj enkrat v življenju so napadli odraslega moškega.

po oploditvi, ženski Stjenica začne postaviti 4-10 jajc dnevno. Ta jajca so zelo majhna - dolžina ne presega 1 mm.

Ženski jih pušča v krajih, kjer je preživel v dnevnih urah. Skoraj nemogoče, da bi našli jajca hroščev na postelji ali preprosto raztreseni po stanovanju.

Za normalno in redno ženskih polaganje jajc je treba redno jesti - to je glavni dejavnik učinkovitega reprodukcije. En normalni obrok je dovolj, da dajo do 20 jajc. Na splošno so ženske bedbugs hranijo z več in bolj bogate moške, in njihova življenja imel dovolj časa, da odloži med 300 in 500 jajc vsak.

optimalne pogoje za razmnoževanje posteljnih stenic je dosežen v mestnih stanovanjih: dokaj visoki vlažnosti, temperature v območju 20-30 ° C, brez temperaturnih nihanj, veliko skrivališčih in, seveda, stalni dostop do hrane.

Razvoj hrošča od jajčeca do insektov odraslih

od vlog jajc v približno 3-4 dni ličinke, ki spominja na odraslo napako v malem. Entomologi kličejo takšne nimfi ličink in se v domačih žuželjih razlikujejo od odraslih žuželk samo po velikosti in nezmožnosti razmnoževanja.

Ličinka nenehno raste in se mora odcepiti, ker se njena čimna membrana ne more raztegniti. Med razvojnim obdobjem nimfa spreminja pokrov 5 krat. Za normalno utripanje mora žuželk vsaj enkrat napolniti želodec s krvjo.

V normalnih razmerah nimfe molijo vsakih 6-7 dni, po enem mesecu ali pol in po odhodu iz jajčeca se spremenijo v odrasle žuželke.

Ker se temperatura zmanjša, se čas razvijanja ličink poveča. Tako pri temperaturah pod 20 ° C ličinke preoblikuje v odraslih hroščev šele po treh mesecih in pri temperaturi pod 15 ° C splošno vpadot v stanju mirovanja.

Ličinka porabi manj krvi kot odrasla žuželka. Vendar pa je zaradi velikega števila imen mlade žuželke dostaviti najbolj neprijetno osebo: ponoči, v času hranjenja, za odraslo Stjenica na človeško telo predstavlja do nekaj deset nimf.

Ličinke žuželk ne vedo, kako bi injicirali anestetik v mesto za ugriz. V skladu s tem so njihovi ugrizi občutljivi, in to so tisti, ki motijo ​​ljudi ponoči. Ugrizi odraslih hroščev začnejo sesati le nekaj ur po hranjenju parazita.

Kjerkoli živijo posteljne žuželke, se bo njihova reprodukcija nenehno in ne glede na sezono. Zato bodo, če bodo prodrli v prostore, skoraj zagotovo drstili v količini, ki zahteva SES.

Razmnoževanje bedbugov v stanovanju: kje in kako hitro se pojavijo

Žuželke so zelo skrivnostne žuželke. Večino časa, ki ga preživijo v skrivnih zatočiščih - razpok, razpoke, votline pod žimnico, pod preproge in slike, kot tudi med knjigami. Danes je težko najti napako. V istih krajih, kjer bedbugi preživijo dnevne svetlobe, in njihovo razmnoževanje zgodi.

Veliko število odraslih insektov in ličink, iz jajc, ličinke kože in blata bedbugs tvori tako imenovano gnezdo, v katerih ni strukturo ali hierarhije, vendar so videti zelo neurejena. Tukaj je v dnevnem počitku, da samice položijo jajca in odstranijo ličinke.

V enem stanovanju je lahko nekaj reže, in s tem uničenje enega od njih, tudi največji, ne odvezuje lastniki prostorov parazitov.

Za oceno, kako hitro množijo posteljo hroščev, je dovolj, da izračun potomcev ene samice naenkrat: en mesec od njenih jajc bi se prikazal v povprečju okoli 30-70 ličink, ki so večinoma preživi do odraslosti.

V eni življenjski dobi ena žena položi okoli 500 jajc, njeni potomci pa se lahko razmnožujejo v enem mesecu. Ni presenetljivo, da so apartmaji ponavadi okužene žuželke podoben napad: dobesedno v enem tednu zaradi hitrega množenja števila lahko poveča veliko krat več.

Največji gnezdi in grudastih krošenj so na mestih, ki so najbližje posteljam in zofe, najpogosteje pa tudi sami po sebi. Tu se posteljice najbolj počutijo in se lahko hranijo skoraj brez stroškov energije.

Spojine in žuželke, ki preprečujejo bedbugs razmnožujejo

Kljub metod čedalje razvoju za obravnavo bedbugs, odlična rešitev, da ustavi razmnoževanje parazita še nismo našli.Večina orodij lahko ubije odrasle žuželke in njihove ličinke, vendar pogosto nimajo vpliva na jajca insektov. To zahteva več zdravljenja v apartmaju.

Znano je, da lahko praški, kot bolhača in zastarelih prahu motijo ​​funkcijo reproduktivnih bedbugs. Vendar pa je njihova lastna sposobnost, da enostavno povzroči zastrupitev žuželk ima še večji vpliv v boju proti parazitov.

v naravnih populacijah, ki so parazitska na ptice in glodavce kolonij reproduciranja bedbugs krmili superparazitami insektov. Te napake so škodljivci, nekateri kolesarji in muhe odlagajo v jajcih bedbugs svoje jajca.

izhodu iz jajc ličinka hrošča je okužena, v superparazita njeno telo razvijejo v ličinke, in v večini primerov nimfo umrl po prvi, drugi Mitariti. Sami ličinke Učauriti v telesu voznika hrošča, nato pa iz njega že odraslih žuželk.

Seveda, doma, na primer biološka kontrola napak nemogočih: nekaj prebivalcev apartmajev omogočajo letelo na rojev mušic prostor, ki se je mogoče prilagoditi le v določenih mejah število napak.

Na splošno, danes najbolj učinkovit način za ustavitev širjenja posteljo bugs je neposredno uničenje njihovih močnih in učinkovitih insekticidov.

Kaj je treba vedeti o posteljnih stenic civiliziran človek

Rojstvo bug ličinke iz jajc,