Jaja stjenica i njihovo uništenje

Ožujak 2019

Video: Ako u kući imate ovu biljku, više nikad nećete vidjeti paukove, bube i mušice (Ožujak 2019).

Anonim

Kljub svoji majhnosti, hrošči, usedanje zraven človeka, dal zelo velik problem. Njihova reprodukcija se pojavi tako hitro, da je v začetni fazi težko opaziti pojav teh žuželk. Poleg tega so jajca in ličinke hroščev običajno skrite v oddaljenih krajih, kar otežuje tudi proces iztrebljanju. In proces razmnoževanja krvoprosti je precej nenavaden in je namenjen povečanju števila prebivalcev zgodaj.

Posteljne žuželke se razmnožujejo s pomočjo travmatične oploditve. Moški prebodi trebuh ženske in injicira spermo v njo. V petih urah po parjenju začne ženska zaroditi jajca. Ženska lahko čez dan položi do 12 jajčec in za celoten življenjski cikel - do 500 kosov.

plodnosti bedbugs in hitrost širjenja odvisna od številčnosti živila in ugodnih temperaturnih pogojih:

  • stenice ne prenašajo nizka (pod -10 ° C) in visokih temperaturah (nad + 45 ° C)
  • Optimalna temperatura za razvoj jajca in ličinke posteljo hroščev iz + 20 ° do + 35 ° C, pri nižjih temperaturah se upočasni hitrost razvoja
  • hrošči ličinke izležejo iz jajc, odvisno od temperature, po 5-25 dni. Tudi, odvisno od temperature, se ličinka žuželke razvije v odraslo osebo v 30-90 dneh.

Da bi razumeli, kako uspešno ubiti stenic in jajca, je treba poznati značilnosti reprodukcije teh žuželk, videz in življenjski prostor.

Kako so jajca posteljnih stenic

Če se znajdete napake, se prepričajte, da nekje že tam in o njihovih jajc. Ne zapravljajte časa, bolje je takoj začeti iskati, da bi ocenili obseg problema in začeli uničiti. Da bi ugotovili, parazite, da je treba najprej predstavljati, kako stenice izgledal jajca, in drugič, da je bolje, da roko povečevalno steklo, saj je velikost jajca zelo majhna, in, tretjič, da je treba vedeti, kje bugs valijo jajca.

Na spodnji sliki so jajca posteljne žuželke na vzmetnici komaj opazna. Kot lahko vidite, da niso tako enostavno je, da odkrijete:

Torej, jajca stenice podobni riž, so podolgovate, transparentna, bela ali rumenkasto, rahlo ukrivljen, s "kapo" na koncu dolžino ne več kot 1 mm in prekrita z lepljivo snovjo, skozi katero so jajca varno pritrjena na katero koli površino in v katerem koli položaju. Ne zamenjujte jajčnih žuželk z njihovimi iztrebki, ki se razlikujejo v temni barvi (spodnja slika prikazuje belja jajca in skoraj črne žuželke).

V sklopki, ponavadi je od 5 do 12 jajc. Vsak parjenje poskuša ženska na različnih mestih zagotoviti preživetje potomcev in zmanjšati tveganje za uničenje jajc ljudi.

, kjer žuželke odlagajo jajca

Treba je vedeti, da hrošča - to je zelo skrivnostne žuželke, ki se hranijo ponoči, tako podnevi je težko izpolniti. Najpogosteje prisotnost hroščev v hiši zaznava zjutraj žrtev ginec. Zato je treba parazitskih jajca videti čim bolj v spalniku oseba, ličink in hroščev sami nagibajo, da se usede v bližini vira hrane. Glede na to, da posteljne napake ne dopuščajo umetne razsvetljave in nizkih temperatur, bodo njihovi habitati temni, težko dostopni in udobni za razmnoževanje.

Če zjutraj odkrijete ugrize, potem začnite iskati iz postelje. Če želite videti, je potrebna žimnica, posteljna oblačila, razpoke v postelji, vogali, postelje, nočne mize. Tudi, če je problem v prisotnosti malih Bloodsuckers imajo veliko teče, območje bedbugs naselje precej širi, in njihova gnezda je mogoče najti okoli hiše: ozadje in preproge, knjige, okvirji za slike, za baterije v električnih, prezračevanje. Če imate hišne ljubljenčke, jih je treba preveriti. Preverite vse predmete skrbno, z vseh strani, saj lahko jajca pritrdite v poljubnem položaju. Pogosto poleg zidane so žuželke in ličinke in odrasli, tako da, če se znajdete nekje v kopičenje teh žuželk, se prepričajte, da natančno preuči in boste našli njihova jajca.

Kako učinkovito uničiti jajca hroščev

Če ste že naleteli na problem posteljo bugs v hiši in jih poskušala priti, veste, da poskušate znebiti teh žuželk, na trenutke je bilo treba ponoviti večkrat. Zdi se, da so ti neprijetni paraziti končno izginili, ko se je nekaj tednov nenadoma vse začelo. In razlog za to začaran krog, je zelo preprost: uničiti same napake, ne vsi, so posebno pozornost namenja uničenja jajc, saj meni, da ni nevarnosti. Vendar pa je v njih skrita celotna nevarnost. Stjenica jajca so številni, ki so skriti v oddaljenih krajih, in, poleg tega pa je zelo odporen na veliko načinov uničenja, vključno s kemikalijo.

Da bi razumeli, kako najbolje uničiti jajca bedbugs, moramo najprej ugotoviti habitat Bloodsuckers v hiši. Da bi to naredili, je treba skrbno preučiti vsa možna mesta za njihovo ponovno naselitev, omenjena zgoraj.Posebno pozornost je treba nameniti posteljnim perilom, grebenom in šivom vzmetnice in oblazinjenega pohištva, razpok v postelji, stenah in tleh ob postelji.

Če pregled ni prinesel rezultatov, in določitev jajc ni bilo mogoče najti, je vredno naslednjega. Perilo je treba kuhati najmanj 20 minut. Žimnico, pohištvo, kakor tudi vse vrste razpok, je treba obdelati z vročo paro ali raztopino 150 ml vrele vode, 20 ml kerozina in 15 ml terpentina. Če obstajajo kraji, kjer se ozadje premakne stran od stene, ali pa so v ozadju razpoke, je tudi bolje obdelati ta mesta in nato lepiti ozadje.

Če zdravljenje poteka v hladni sezoni, vzemite pohištvo, odeje, blazine in druge onesnažene stvari na cesti in pustite v mrazu (ne nad -20 ° C) za en dan. Po tem sperite vse z raztopino tople vode s sode ali peroksidom. Prostor je tudi dobro prezračen.

Uporabljate lahko tudi vrsto sodobnih aerosolov (kot Dichlorvos) ali praškaste pripravke proti lupinarjem, vendar je treba upoštevati, da niso vedno učinkoviti pri uničevanju jajčnih žuželk. Poleg tega je zaradi prisotnosti škodljivih snovi v sestavi teh zdravil potrebno upoštevati navodila in upoštevati varnostne ukrepe pri predelavi prostora.

Če vsi ti postopki ne pomagajo, je vredno govoriti o tem problemu s sosedami, morda se žuželke zatekajo k vam. V tem primeru je treba znebiti hroščev kombinirati.

Samoobramba z rešetkami je zelo zahteven in dolgotrajen postopek, in če ste odločeni doseči rezultate, boste morali porabiti svoj čas in energijo pri obdelavi celotne sobe od teh insektov in njihovih jajc.V nasprotnem primeru se bugovi znova in znova vrnejo.

Če ne želite, da se ukvarjajo s tem problemom same, je najboljša rešitev, da se uporablja za posebne organizacije, ki sodelujejo dezinsekcijo v bedbugs. Strokovnjaki bodo opravili potrebno obdelavo prostorov v skladu z varnostnimi zahtevami.

Kako se lahko ukvarjajo s problemom posteljnih stenic v hiši, za vas, glavna stvar - ne da odloži svojo odločitev na stranski tir, ali se borijo z majhno žuželke lahko razvije v pravo bitko s cele horde Bloodsuckers.

Kaj morate vedeti o posteljnih stenic za uspešen boj proti njima

Uničenje bedbugs: najbolj učinkovito sredstvo za