Simptomi stjenice u stanu

Ožujak 2019

Video: Tretman,dijagnoza i primeri unosa krevetnih stenica u zivotnom objektu 2017 (Ožujak 2019).

Anonim

Ni težko uganiti, da žuželke živijo v stanovanju. Vsa živa bitja, vključno s paraziti, ne morejo pustiti sledi svoje vitalne dejavnosti. Simptomi videza bedbugov v apartmaju so zelo značilni in bodo pomagali najti habitate teh žuželk. Če jih opazite pravočasno, se lahko znebite posteljnih hroščev veliko hitreje in se vrnete v mirno življenje.

Bites bugs: najverjetnejši znak

Edini živčni napak - človeška kri. Da bi se v zadostni količini in hkrati zaščitili, hrošče raje lovi v temi.

Pazi na nezaščitena področja telesa, prebije kožo z ostrim ustnikom, vstopi v krvno žilo, kjer sesuje potrebno količino krvi. Hkrati poseben kanal v probošču omogoča bugu, da razdeli posebno snov, ki kožo za nekaj časa naredi neobčutljivo, kar blokira živčne končnice. Ljudje se pogosto ne zbudijo iz ugriza in jih ne čutijo.

Redni videz ugriznih oznak na telo je eden od znakov bedbugov v stanovanju.

Po porabi prvega dela krvi se hrošč premakne nekoliko dlje in naredi naslednji ugriz. Na fotografiji je razvidno, da sledi več ugrizov, ki so podobni prvotnim skladbam:

Review:

"Mislili smo, da so otroci alergični, kaj je nejasno.Preveč teh rdečih točk je bilo. Izgledal je kot norice. Začeli so pogledati hrano, pogledati rastline. Ampak sem bil neroden, da je veliko točk jasno razporejenih po vrsticah. Kot nekdo plazi pod kožo. Zato nas je pediater takoj povedal in rekel, da gre za bučke. V otroški sobi sta se obrnila na kavč in me izčrpala z amoniakom. Še nikoli prej nisem videl takšne groze. Te napake je Napadli kot v mravljišče … "

Anna, Harkov

Poleg tega Stjenica se običajno ne dotikajte delov telesa z lasmi. Raje gladko kožo, ki je lahko hitro in enostavno ugriz skozi. Na mestu ugriza pojavi rdeča mesto. Simptom ugriz posteljo bugs - hudo srbenje in pekoč občutek, pogosto -. huda oteklina

, se običajno najdemo le v dopoldanskem času, in ljudje, ki jih lahko za alergijsko reakcijo, vendar pa ustrezna zdravila ne dajejo nobene olajšave, in rdeče lise območje le ena dvigne.Shade.

bedbugs ugriz vse, pogosto pa več Bitten so ženske in otroci. To je posledica dejstva, da je bug lažje ugriz skozi tanko kožo in žile žensk in otrok, so bližje koži.

Število ugrizi odvisna samo na populaciji posteljo bugs v stanovanju. so bili primeri, ko so močno okužena s paraziti na telesih ljudi je bilo 300-400 piki na noč.

, da je mogoče trditi, s polno odgovornostjo, da so ugrizi eden najbolj značilnih simptomov posteljo bug v apartmajih. Pomembno je le, da jih ločimo od ugrizov drugih žuželk in alergičnih manifestacij.

Vonj bedbugs v stanovanju

, ni nič nenavadnega, da slišimo naslednji stavek: ". Stanovanje diši bedbugs" Zdi se smešno, vendar je znanstveno utemeljeno.

Ker imajo stenice in ličinke odrasle posebne žleze, da noben drugi gospodinjski žuželke. Železo izkrivlja posebno skrivnost, ki izžareva značilen vonj hroščev.

, imajo enak vonj in blato žuželk, ki spominjajo na majhne črne pike. Tisti, ki so menili, da enostavno opisati smradu, kot je vonj okisanim ali žganja kislo maline.

Strokovnjaki dobro vedo iz izkušenj, da je tak vonj v stanovanju znak velikega števila napak v hiši.

Vonj hroščev bo najmočneje čutiti ob redni habitata - na področju posteljo, za omare, za okenske police, okvirji za slike.

Pregled:..

»Nikoli nisem verjel, da lahko bedbugs res spremeni vonj v prostoru za žene matere dejal, da je v našem stanovanju diši po bedbugs, vendar moja žena in sem mislil, da je samo vonj starega pohištva Ko smo prispeli v dva dni ribolova, zgrožen: tuji vonj res je, da ne gre za izum jekla pohištva skrbno pregledali in ugotovili, za kavč teh parazitov! ".

Sasha, Kursk

Seveda, vonj - to je skoraj zagotovo znamenje prisotnosti bedbugs, vendar ljudje ne vedno čutijo, saj je vonj hitro navadi na konstantne aromo. Največja možnost novega "nihanja" v vašem stanovanju - prihod iz počitka, iz dacha.

Če nimate popolno zaupanje v to, da je vonj res v skladu z opisom, da je treba paziti na druge znake bedbugs v stanovanju.

Naslednja hrošči v postelji

Včasih so zgodnji simptomi prisotnosti bedbugs v stanovanju ne daje absolutnega jamstva, in želim videti krvi poganjkov, kot pravijo, "v živo". Če želite to narediti, obstaja način: imate večer razprostrejo na belem listu posteljo (na katerem so temne žuželke jasno vidna), izklopite svetlobo in čakati na začetku 2-3 ur na noč.

Po tem mora biti svetloba močno vklopljena. Če hiša ima bedbugov, potem je vsaj nekaj od njih nujno na postelji.

Ko stenice ugriz osebo, ki, za razliko od komarjev, ne vbrizga v krvi encima, ki pomaga, da strjevanju hitreje. Zato se takoj po ugrizu iz rane sprosti nekaj kapljic krvi. Seveda med spanjem oseba vklopi posteljo in na pločevinastih listih pogosto ostane le majhen del krvi.

Da bi jih odkrili, morate odstraniti odejo in pazljivo upoštevati list v dnevnem svetlobi. Kapljice krvi na posteljninah - eden najtočnejših znakov prisotnosti posteljnih žuželk.

življenjskih sledov bedbugs

bedbugs označiti svojo prisotnost v stanovanju, ne samo vonj ali ugriz oznake na človeško telo, ampak tudi druge simptome in znake

  • Kot pri drugih živih bitij, ki jih je imelo prebavni proces, ki se konča z izdajo ostanki nesprejemane hrane.
  • Dodeljevanje posteljnih žuželk je tekoče, temno rjave barve. Vendar pa se v zraku hitro strdijo in postanejo trde.
  • Običajno bug izloča blato kmalu po jedi. Zato, da bi zaznali insektov odpadne produkte lahko kjerkoli, bo še posebej veliko jih je v bližini postelje, in morda na sebi - to je tudi zanesljiv znak skriva nekje v bližini stenic. Iztrebki krempljev imajo značilen vonj slabega kakovostnega konjaka.

Da bi ugotovili populacijo parazitov v stanovanju, je še ena pomembna značilnost. Po izkrvanju iz jajca, nimfa buga raste in se večkrat utira. Insektov hitina ponastavi zgornji pokrov, ki vsakič, ko postane bolj gosta in temnejše.

Če je v stanovanju veliko bedbugov, lahko te kože najdete skoraj povsod.

Vsi znaki prisotnosti hroščev v stanovanju z visoko stopnjo natančnosti bodo določili prisotnost žuželk. Vendar pa najbolj šokantna in najbolj natančna potrditev okužbe stanovanja z insekti bo videti parazite z lastnimi očmi.

Ko pride do najmanjšega dvoma, je treba preveriti vse možne življenjske prostore ležišč. Tudi to bi bilo treba storiti v primeru, da se v sosedah ​​nahajajo bedbugi. Verjetno se bodo kmalu naselili v sosednjih apartmajih.

Kje v apartmaju prihajajo napadi v postelji in kako pravilno ravnati z njimi

Kako izbrati storitev za ubijanje bedbugov?