Koji su razlozi za pojavu bugova u stanu?

Ožujak 2019

Video: 101 Hair Clinic - DIFUZNI GUBITAK KOSE (Ožujak 2019).

Anonim

Posteljne hrošče se pogosto pojavljajo tudi v sodobnih stanovanjskih zgradbah, ki so opremljene z vsemi koristmi civilizacije. Seveda so čedni in čisti lastniki zmedeni, zakaj so se paraziti odločili, da bodo živeli v stanovanju, kjer ni umazanije, umazanije ali hišnih ljubljenčkov. In kako so ti paraziti prodirali v bivanje? …

Pravzaprav, v primeru posteljnih žuželk, ni pomembno, kako skrbno vzdržujemo čistočo hiše. Glavni in edini cilj ter žrtev posteljnih žuželk je oseba (včasih majhne živali), tako da se lahko rešijo kjerkoli ljudje preživijo temo.

Da bi se izognili okužbi, morate biti vedno pozorni in pozorno opazovati najmanjše spremembe, ki se pojavijo v stanovanju. Prav tako bo nepotrebno redno izvajati profilakso in uporabljati insekticid po obodu možnih krajev penetracije žuželk, komunicirati s sosedi in upoštevati stanje njihovega stanovanja.

Poleg tega je izginotje bedbugov v stanovanju lahko naključno, in tu je samo lastnik sobe, ki ugotovi, ali bodo sprejeli takšno nesrečo. Zato je pomembno, da se razume, kako se lahko v stanovanju pojavijo luknjiči, da se lahko pravočasno zaščitijo pred parazitom.

Način, kako se v stanovanje vdihniti v postelje

Na vprašanje, kako se pojavljajo napadi v stanovanju, je težko odgovoriti nedvoumno.Vse je odvisno od tal, na katerem se nahaja ohišje, ali obstajajo paraziti sosedov, ali so lastniki šli nedavno zaradi vlakov ali drugih ljudi. Obstaja veliko načinov, da se v hišo vržejo v rešetke, zato so lahko razlogi za nastanek hroščev v apartmaju povsem drugačni.

Najpogosteje posteljne napake prihajajo iz sosednjih sob, kar je še posebej pomembno za stare hiše. Žuželke lahko plazejo skozi stenske plošče, razpoke ali na zunanjo steno hiše.

Napake pogosto potujejo skozi prezračevalne gredi. Posteljne hrapavke lahko trajajo dolgo (do nekaj tednov) brez hrane in ostanejo aktivne, tako da dolgi prehodi zanje niso problem.

Poleg tega struktura telesa hrošča in njegove majhne dimenzije močno olajšajo prodor v zelo majhne luknje in razpoke.

Če je hiša na podeželju, potem pogosto postelja bugs lahko gre za ljudi iz majhnih domačih živali, na katere parazitizirajo. Seveda debela koža kuncev ali koz ni tako privlačna za te žuželke, kot je človeško.

"Poberi" hrošč in ga prenese v svoj stan, potem ko lahko prenočiš na novem mestu. Lahko je kot tuji hotel, hotel v drugem mestu in stanovanje prijateljev, pa tudi vlak ali železniška postaja.

Velikost buga je majhna, tako da tudi če žuželke po naključju nima časa, da se plazijo v zavetje, preden oseba ustne in obleče, potem nihče ne bo opazil njegove prisotnosti na srajco ali hlačah.

Posamezni vzroki za pojav bučk so lahko precej izvirni in celo nepredvidljivi.

  • Gospodinjski aparati. Bedbugovi se radi skrivajo v osamljenih krajih, zaščiteni pred svetlim dnevnim svetom in imajo vir toplote.Pogosto bugs dan vzpon na operacijski sistem blokov računalnikov, in če je taka enota preselil na popravilo ali za nedoločen čas, v novo stanovanje, je prodoren in paraziti.

Ocena:

"Jaz bedbugs je prinesla ena od strank prinesel za popravilo sistemnik Če sem jo takoj in videl ta bitja bi brcnil in sistemska enota, in stranka in je noč stal pod mizo, in bedbugs.. raztreseni po stanovanju. imeli smo nekaj tednov kasneje, ko so začeli ugriz, pour stanovanje rabelj, nato pa svetuje rabelj in stranko … "

Oleg, St. Petersburg

  • Še en razlog za nastanek napak v stanovanju je lahko, da bi jih v hišo na svoja oblačila. Posteljne žuželke ne morejo ugrizniti oblek, vendar je zelo prikladno skriti v njem. Upoštevajte, da krvavica ni vedno zaradi majhne velikosti. Zato je zelo verjetno, da po obisku stanovanja, kjer naseljujejo posteljice, pripeljite enega ali več parazitov v vaš dom. Razlogi za nastanek posteljnih žuželk so lahko tudi pri nakupu kontaminiranih oblačil, ki pa se zgodi redko.
  • Eden najpogostejših razlogov za nastanek bedbugov v stanovanju je novo ali staro pohištvo, ki ga prinaša hiša. Nova kosi pohištva prinesel iz trgovine, so redko okuženi - v trgovini preprosto nič jesti žuželke, vendar so taki primeri tudi mogoče (na primer - hroščev na pohištva iz Ikea trgovini). Veliko bolj pogosto je bivališče hiš, pohištvo, kupljeno "z rokami" in že uporabljeno. Bedbugovi naselijo svoje notranje površine, razpoke. Pred nakupom je treba skrbno preveriti pohištvo in najprej sredino.

Review:

"Če bi vedeli, da bomo to pohištvo pripeljali s pohištvom, sploh ne bi šli v tisto skladišče.Nikoli si nisem mislila, da se lahko bedbugs v pohištvom iz Ikee. Toda, kot smo se naučili v trgovini, je bilo vse čisto, in je bila okužena predalnik iz skladišča. Ne vem, jih zdravijo z nečim ali ne, vendar se kljub temu kul pohištva so lahko okuženi. Skratka, pred nakupom, pregleda vse skrbno. "

Inga, Stavropol

  • Ptice. Stenic so parazitski na netopirje, ptice, hrčke in podgane, če niso zelo dolga in debela obloga iz volne. Bedbugs ne pijejo kri mačk in psov, ker je njihova koža je preveč gosto za te žuželke. zaradi tega niso zajedavci pri govedu.
  • žuželke se lahko pojavijo v stanovanju, skupaj z naključno osebo. Če je hiša je človek, ki živi v okuženih prostorih, potem je lahko tudi korak naprej Njihova oblačila napako. To se zgodi, ko popravilo lastnikom stanovanj našli populacije bedbugs, "levo" umetnike. stenic so zelo radi velike množice ljudi, zato so pogosto živijo v, kabine vagonov, hostlov. Če ste najeli za popravilo ekipa živijo v takih pogojih, je zelo verjetno, da bodo napake poskušali premakniti z njimi

Pregled:.

"jaz po pojavil zapuščajo Tadžiki bedbugs. In tako, mislim, da je popravilo bodo morali ponoviti. Vtis je, da so ti fantje žuželke ne moti. Verjetno živijo v svojih vzmetnice. Je imel še en teden, da zapolni stanovanje malation, preden bi lahko najemniki začnejo … "

Alexander, Moskva

Okužba stanovanje hroščev z vidika biolog

Posteljo bugs so nevarni tudi, in dejstvo, da so se hitro množijo in naselijo okrog domov. Tudi če doma prinesel samo eno žensko, je lahko postala matičnih novega prebivalstva.Kako je to mogoče?

Ženske iz bugs imajo sposobnost, da hranijo oplojene celice v telesu do nekaj mesecev. To pomeni, da lahko počaka na pogoje, ki so ugodni za življenje, in šele nato nadaljujejo z rojstvom potomcev. Na tej stopnji moški ni več potreben, saj je že prispeval svoj prispevek.

En samka položi 5-6 jajc vsakih nekaj dni, pri čemer v življenju proizvede do 500 potomcev. Glede na dejstvo, da se mladi hrošči po enem mesecu po valjenju iz jajčec razmnožujejo, njihovo število v stanovanju eksponentno raste.

Medtem ko je prebivalstvo majhno, postelja hrošči zasedajo zelo majhno ozemlje v stanovanju. Lahko živijo, na primer, med šivi žimnice ali na hrbtni strani kavčuka.

Ko se število žuželk poveča, lahko pričakujete, da se bodo naselili na vseh osamljenih mestih. Najverjetneje bodo paraziti našli na posteljnem okvirju, na kavču, za plakati, v gospodinjskih aparatih in za platno slik.

Če situacija postane kritična in populacija raste neverjetno, žuželke iščejo načine za razširitev svojih deležev. Lahko začnejo obiskati svoje sosedom stanovanja in na koncu se bodo pojavile nove kolonije.

Gugarstvo je neverjetno hitro. Samo nekaj tednov se lahko število žuželk poveča. Zlasti je to olajšala dobra mikroklima stanovanja - udobna raven vlažnosti, toplota.

Jajca je napolnila celo leto, vendar je v slabih okoljskih pogojih ta postopek prekinjen, nato pa se nadaljuje z enako močjo.

Znaki videz rešetk v stanovanju

Obstaja več značilnih znakov, ki označujejo videz v stanovanju škodljivih žuželk.Tudi te funkcije pomagajo ugotoviti, kaj je bred hroščev, ne bolhe ali druge živine:

  • Značilen vonj razvajen konjak, ki je skrivnost odrasli bedbugs sprosti.
  • Nemiren spanec ponoči, občutek srbenja in plazenje insektov vzdolž telesa. Naslednje jutro - veliko število ugrizov na odprtih mestih v obliki skladb.
  • Rjav krvni madeži na posteljnem perilu. Po ugrizu posteljne žuželke se kri ne zlepi takoj in lahko madeže pločevinke. Poleg tega je dobro krmijo stenic sami lahko zdrobljena vrgel človeka
  • blatu bedbugs v obliki temnih madežev v kotih stanovanja, in pod posteljami. Lahko izgledajo kot makovo seme.
  • Hitrostni pokrov žuželk, ki se zavrže po molži. Ko preiskuje okuženo posteljo, najprej ujame oko.

Če bi našli vsaj nekaj znakov prisotnosti bedbugov v stanovanju, takoj začeti iskati in uničevati parazite. Ravnati z njimi ni tako enostavno, kot da se prepreči nastanek bedbugs v stanovanju in vsak dan zamude bodo potrebna večja prizadevanja v boju proti vse večjem številu Bloodsuckers.

Kje so stenice v stanovanju in kako ravnati

Kako ATAKAN bedbugs domov z njimi