Značajke uzgoj kućni žohari

Ožujak 2019

Video: Suspense: 100 in the Dark / Lord of the Witch Doctors / Devil in the Summer House (Ožujak 2019).

Anonim

Njihove horde ljudem ne dajo miru, od njih se v hišnih zidovih premikajo, v vseh vogalih se nabirajo. Nekaj ​​podobnega z določeno količino neprijetnosti in strahu, da ljudje govorijo o ščurki, dolgo živijo z njimi ob robu. Imaginativni izrazi pomagajo jasno predstavljati, kako se ščurki vrtijo, neupoštevajoč vztrajnih poskusov mojstra, da se jih znebi in kaže neverjetno plodnost.

Rabid stopnja rasti števila posameznikov, možnost, da se pojavi kot strela z jasnega, njihove nedotakljivosti z vplivom številnih strupov in sevanja celo presenetiti, navdihujejo strah in postanejo priložnost za šale.

"Rdečelaska in brki" se lahko pohvalijo, da je glavni lik mnogih literarnih del, vendar je najpogosteje negativen.

Zgodovina človeškega sovraštva do ščurki

Ko gre za brez predstavnikov najlepše vrste členonožcev občutljivi ljudje gnusom trzanje z rameni. Tisti, katerih stanovanja ne ogrožajo reprodukcije ščurkov, se bodo ravnodušno odzvali. In le nekaj jih z veseljem lahko ura ura o gracioznosti žuželk. Lahko bi občudovali izredno agilnost teh posebnih predmetov iz sveta favne, če ne zgodovinsko zakoreninjeno sovraštvo med homo sapiens in Dictyoptera.

Znanstveniki pravijo, da ščurki predniki že obstajala v času paleozoika dobe in varno preselili vse globalne spremembe na Zemlji.Raje so podnebje tropskih gozdov. Tam so se razvili idealni pogoji za omamljanje mačk, ljubiteljev toplote in vlage.

Človek se je naučil graditi hiše, s tem pa zagotavljal popolno udobje sebi in njegovim manjšim bratom - ščurki. Insekti so izbrali stavbe, vedno je hrana in zaščita pred naravnimi nesrečami. Pripravili so nišo poleg osebe in se spremenila v Sinanthropus, kar je močno povečalo njihovo sposobnost, da prinesejo potomce.

Stidljiva, živahna bitja, ki so natisnjena na fotografijah, niso zelo privlačna, in ko se bubašvabe aktivno pomnožijo, postane neznosno. V starih časih nikoli ni bilo nikogar, da bi se boril s ščurki, morali so prenašati. Prisotnost takih spongers v koči je bila znak blaginje. Kje so lastniki slabi, ščurki pa nimajo kaj jesti.

Ruski cesar Peter I je do takih nepovabljenih gostov doživel močno neprilagojenost, hkrati pa lastnikom, ki so dovolili reprodukcijo žuželk v svoji koči.

Nenavadno, na prvi pogled, bitja igrajo določeno vlogo v življenju človeške družbe. V preteklih stoletjih komaj kdo ni mogel pohvaliti popolnega pomanjkanja hroščev v hiši.

Eden dobro znani pekar, ki je pobegnil iz pravičnega jeza generalnega guvernerja, je izdal ščurki, pečen v roli za rozine. Insekti v njegovi kuhinji so postali dovolj drznejši, da so obogatili kavlje na mojstrov način in so prišli v kad s testo. Torej, zaradi ščurke radovednosti, banalne nečistosti in iznajdljivosti pekla, so se pojavile piščanci z rozinami.

Boljši ljudje so se naselili svoje domove, bolj so nestrpljivo zalotili ščurke, število prebivalcev se je hitro povečevalo, človeštvo pa je postalo tudi neusmjerljivo.Večnadstropno konstrukcijo sprejemajo insekti na viharju. Oskrba z vodo je največji dosežek civilizacije. Iztočne cevi, radiatorji ogrevanja - preprosto raj za ščurke, navajene na toploto in vlažnost.

In nepreviden odnos ljudi do izdelkov ščurkov dolgo časa je bil cenjen. In ne glede na to, koliko javljanov, ki so odgovorni najemniki, zlomijo svoje pravice do življenjskega prostora v boju s patetičnimi kozami, ki želijo profitirati z nečim drugim stroškom.

Imeti takšne sožitje je dvomljiv užitek, vendar to ni tako slabo. Plemenski ščurki posegajo po čevljih, knjigah in svetih svetih - gospodinjskih aparatih, in takšni "državljani" na sodišču ne bodo povlekli. Od časa do časa raziskovalci odkrivajo nove pomanjkljivosti v plazilnem bratstvu, ki jo razglasijo za krivca razvoja bronhialne astme in nosilca povzročiteljev številnih neprijetnih bolezni. Zgoraj pripelje do končnega zloma že napetih odnosov človeka s ščurki.

Razmnoževanje ščurkov

Home ščurki se reproducirajo kot tipični predstavniki njihovega razreda, spolno. Specialist bo zlahka razlikoval moškega od ženske. Resnično zanimanje za vzrejo teh živali in njihove spolne značilnosti kažejo biologi in terraiisti, navdušeni eksotični. Ubogi kolega, nevoljno postane lastnik ščurkovske vojske, ne teče za njimi z povečevalnim steklom, ki želi določiti, kakšen spol se je posameznik pomnožil na svojem ozemlju.

Za podredo ščurkov je značilna velika vrsta raznolikosti. Večina vrst, ki so najbolj poznane v ruskem pogledu, imajo naslednje značilnosti:

  • moški je nekoliko manjši od ženske.
  • Pri odraslih moških je mogoče zaznati značilne izrastke na zadnjem segmentu, grudice.
  • Samci imajo nekoliko bolje razvite krila in v izjemnih primerih lahko izvedejo majhne lete.

Ženski ščurki so zmožni rahlo mahati krila in vabljati na parjenje, - začetno stopnjo procesa razmnoževanja. Moški za to so pripravljeni za podvige: nekateri so sposobni vzletati malo, Madagaskarji, ki širijo ščurke, objavljajo grozljive zvoke in ritne "rogove". Organizirajo resnične bitke, ki dokazujejo svoje pravice do ženske.

Po oploditvi ženka položi jajca. Praviloma imajo zaščitno kapsulo - edem.

Spremembe, ki se pojavljajo v strukturi žuželk v življenju, se imenujejo metamorfoza. Ščurki imajo nepopolno vrsto preoblikovanja: ličinke izvirajo iz jajc, podvržejo se več vrsticam, vsaka naslednja ličinka vse bolj spominja na odraslega, odraslega.

V celotnem življenju samica večkrat izvaja jajca. Po seznanjanju je tudi zanimiva značilnost, da se gamete moške dolgo zadržujejo v telesu ženske, ponavljajoči se spoji pa tudi brez predhodnega kopoliranja.

Večina žuželk, ki živijo v stanovanju, so ličinke, ki niso dosegle pubertete.

Od življenja skupaj z ljudmi so žuželke veliko zmagale. Hiše in apartmaji so zanesljivo zaščiteni pred neugodnimi vremenskimi razmerami, gospodinjstva velikodušno zagotavljajo rezervacije, kar omogoča, da se ščurki zelo hitro in udobno razmnožujejo.

Vseprisotni rdeči ščurki

Naj predstavljam, priljubljenega tekmovalca v sodobnih ruskih kuhinjah - rdeči ščurki, imenovan zaradi barvanja.Blattella germanica - tako jo imenujte zoolozi. Prav tako ima veliko vzdevkov. Eden od njih, ščurka, odraža zgodovino doživetij te nadležne živali. Verjamejo, da so prinesli v Rusijo svoje, afriške rojstne dame, v svoje hlače in palice, vojake, ki so se po vojni vrnili s Prusijo.

Nasprotno, Nemci so prepričani, da je ščurek prišel v Evropo iz Rusije, v Zahodni Nemčiji pa se imenuje francoski. Povsod je obiskal. Mu je uspelo zmagati na tekmovanju s črno ščurek, ker je hitro doseže puberteto, bolj ploden in daljše skrbi za svoje potomstvo, kot tudi od časa do časa poje jajca črnih ščurki so pogosto prepuščeni sami.

Ženski Prusak povsod je oteklina in prepušča le do trenutka, ko so ličinke popolnoma zreli in pripravljeni, da gredo.

Razvoj ščurka od jajčeca do stopnje odraslega traja približno štiri mesece. Pri dovolj visoki temperaturi okolice je pripravljen za sesanje po 3 mesecih.

V obdobju zrelosti, ki traja do 30 tednov, lahko posameznik vsaj 100 otrokom daste življenje. Reprodukcija povsodnih rdečih ščurkov je omejena le zaradi pomanjkanja vode in hrane.

Kje so ščurki izginili in bodo umrli kot dinozavri?

V zadnjem desetletju, in morda malo več, so bili prebivalci večstanovanjskih stavb udarila odsotnosti svojih kuhinjah za ščurka, večne vzdrževane družinske člane. Ali je kemija resnično delovala? Ali so hkrati vsi sosedje postali izjemno čisti, prenehali je puščati pipe, in vsi ščurki pobegnili v iskanju hrane in pijače? Ni verjetno.

Znanstveniki so bili zaskrbljeni zaradi nenadnega izginotja.Različice so podane za še en neverjetno drugačen. Nekdo trdi, da je v naših stanovanjih preveč brezkusnih, glede na žuželke, stvari. Niso primerjali gensko spremenjenih živil, skrivnostnih barvil in konzervansov, na katere je oseba že navajena.

Ne marajo vonja linoleja, pomanjkanja starih knjig z lepljenimi stranmi v omarah. Ubili so jih zaradi celične komunikacije ali uničenega ozonskega plašča, ki so postali žrtve civilizacije.

Ali so trpeli usodo dinozavrov? Težko. Ščurki so večkrat dokazali svojo sposobnost prilagajanja na najneugodnejše pogoje. Če lahko prenesejo ionizirajoče sevanje, lahko visokofrekvenčne radijske valove škodijo? Prusak brez hrane traja do 20 dni, zagotovo pa ne bo preživljal začasnih težav.

Ne prikupujte upanja, da sta dvoboja zmagala v boju s ščurki. Nobenega dvoma ni, da se bodo vrnili v svoje domove. Spravili se bodo s spremenjeno prehrano ljudi, poskusili sintetične zobne paste na zob, poškodovali plastiko. In s temi posamezniki, ki so preživeli v boju za obstoj, bo težje upravljati. Morda so postali močnejši, bolj zvit, bolj agilen.

Zato pred nami zagotovo čakajo na novo stopnjo bitke s ščurki, boj proti njihovi množični reprodukciji na našem ozemlju.

Zakaj ne morem dobiti ščurkov iz stanovanja

Uporaba sredstev iz ščurki