O ljudskim subkutanim ušima: mitovi i stvarnost

Ožujak 2019

Video: Robert Minga - Istina o ljudskim farmama (Ožujak 2019).

Anonim

Subkutane uši pri ljudeh so zelo razširjeni mit. Enako kot uši, ki se pojavljajo iz živcev ali celih tumorjev, so popolnoma naseljeni znotraj z uši. Običajno pravijo, da pod kožo živi uši, ki poskušajo razložiti ali opisati koščke - skupna bolezen, ki jo povzroča popolnoma drugačen, drugačen od parazita na uši.

Kljub temu je mit o podkožni uši osebe dobil veliko popularnost iz več razlogov:

  • Uši so res zelo majhne in celo v normalnem življenjskem okolju so komaj opazne. Mnogi verjamejo, da če niso vidne na sami glavi, tako kot nevidne uši in pod kožo.
  • Simptomi bolezni, odgovornost, za katero se ljudje preusmerijo na podkožne uši pri ljudeh, so zelo podobne tipičnim pedikulozam - istemu srbenju, istim migracijskim draženjem. In ko so takih simptomov videle na glavnih ušesih, jih je težko kriviti za škabe.
  • Krivulja škarja ni mogoče razločevati brez mikroskopa. Seveda naj bi ljudske govorice vsaj nekako opisale, kaj oseba ne vidi. Za to je bila izumljena subkutana ušesa.

Danes je znanost že opisala tako škabo kot življenjski slog svojih patogenov in ušesa. Zato je za zanesljivo krmarjenje o vzrokih in razlikah teh parazitskih okužb dobro poznati njihove patogene.

Pregled

"Po poletju sem imela podkožno uši poleti po potovanju v vas.Strašna stvar. Na koži so majhne udare, pod katerimi je ušeska vidna na soncu, in strašno stoji. Strganje je nemogoče, lahko ga prevzamete z iglo in ga izvlečete. Srbenje v noč je zelo poslabšano, ni mogoče čutiti čez dan. V bolnišnici mu je bila predpisana mast Permetrina in prisiljena ležati v oddelku pet dni. Je dejal, da je zelo nalezljiva "

Julia, Ogonevka

Nekaj ​​uši in njihova biologija

Vsi uši -.. Je zunanji paraziti človeka Niso mogli prodreti v telo ali pod kožo, vendar je to zelo dobro prilagoditi, da se obdrži na laseh zaradi posebne strukture svojih nog fotografija prikazuje uš glava pod mikroskopom - so izrazito njegove hook-noge:.

Uši pod kožo skoraj nikoli ne pojavi, tudi v izjemnih primerih, ki spadajo v rano Izkoristite ga.

Takšna nezmožnost živeti v telesu človeške uši spominjajo druge ektoparazitov -. bedbugs, klopi, bolhe, pa od vsi uši razlikuje po tem, da se popolnoma prilagodi na stalni prisotnosti na površini telesa - tu jedo, počivajo tukaj, tukaj, da nesejo jajca, so gnide, ki držijo las <. Nasvet

tok cootie (spodnje perilo) - evolucijska oblika glave, prilagoditi, da živijo na oblačilih in občasno plazijo na človeško telo in ga ugriznil. Te uši prav tako ne morejo živeti pod kožo, vendar pa je med drugim parazitov zavzemajo posebno mesto - jim je všeč, in ne živijo na človeškem telesu, vendar vedno prisotna v neposredni bližini.

Uši na ušesih, majhne kopije odraslih, prav tako živijo samo na površini kože gostitelja in nikoli ne prodrejo.Zato je vprašanje, ali obstajajo podkožne uši, lahko definitivno odgovorite - ne, obstajajo.

Kdo živi pod kožo: detajl garij

Torej, kaj je razvpiti podkožna uši?

Pod tem priljubljenim imenom je še en parazit - srbenje srbečice ali srbenje.

Do uši, je praktično nima odnosa, njegove sorodnike - encefalitis pršice in pajkov. Na sliki spodaj prikazuje pršice srbečice pod mikroskopom - it opazne 8 metrov (iz človeške uši le C6):

subkutano uši pri ljudeh ti pršice poimenovani po podobnosti simptomov simptomov okužb, okužbe uši - močno srbenje, označene pretisni omoti iz ugriza in nevidnost samih parazitov.

Srbenje srbečice povzroča srbenje s stalno prebavo kože in ugrizi za sesanje krvi. Ženski pršice v obsegu njihovega gibanja pod kožo nenehno ležejo jajčeca, iz katerih so ličinke novo, še naprej, da storijo enako.

Review:

Rekli so mi, da je imel nekega dedka na čelo in še mnogo let. In ko je bilo razrezano, je bilo polno uši!

Irina, Moskva

Običajno okužena oseba na telesu ima od 1 do 15 pršic. Že to število povzroča tako hudo srbenje in nelagodje, da je oseba prisiljena v stik z zdravstvenimi ustanovami.

V posebnih primerih - med potepuhov, na primer - pod kožo lahko živi nekaj milijonov pršic

, ki lahko poleg srbenje vodijo do nekroza tkiva in razvoj posebno hudih oblik garje - Norveški garje nodularne garje, dermatitis, in piodermijo. Na fotografiji - videz človeške roke z skorji garje:

Brez mikroskopom garje menijo nemogoče, vendar je na svoji lokaciji pod kožo vidne majhne temno piko (gl.foto)

Tako lahko rečemo, da je tako imenovano popularno uši pod kožo - to srbenje pršic, ki lahko povzroči draženje, ki je videti zelo podobna glavo uši.

Kako razlikovati okužbo s "podkožnimi uši" iz pedikuloze?

Nekateri simptomi okužbe, "podkožna uši" zelo močno spominjajo na simptome bolezni, ki povzroča uši kože. Vendar pa so te bolezni in izrazite razlike:

"subkutana uši" ne pride na glavo. Samo v izjemnih primerih pri otrocih lahko srbski pršica vpliva na zgornji del vratu in brade. Najpogosteje prizadene klopov pokrivata prostora spolovila pri moških, pod pazduho, trebuhu, bokih, zadnjici, komolcih. Za razliko od pršic, so uši najpogosteje parazitizirane na glavi ali v sivi prostori.

  • "Subkutane uši" ne puščajo značilnih sledi iz ugriza. Če obstajajo takšne sledi, morate domnevati običajne uši. Prvi simptom češiba je izpuščaj. Na spodnji sliki je značilen izpuščaj s ševa.
  • Za garje pršice so značilni premiki pod kožo, kar se kaže v študijskih mest srbenje ali testira prst.
  • , vendar vedno z videzom katero od značilnih simptomov, je treba najprej posvetovati s svojim zdravnikom - samo bo lahko za diagnosticiranje parazitsko maksimalno zanesljivost.

Razlogi za nastanek mita, in da se je skrival

Mit o obstoju podkožnega uši zdi verjetno, če trpijo zaradi uši ljudje poskušali pojasniti vzroke za garje. Tudi v času renesanse v Italiji, je hipoteza, da garje je posledica nekaterih mikroorganizmov, vendar jim zdi zdravniki niso mogli. Glede na podobnost bolezni na uši, je težko predvidevati, da garje povzroči enake patogene, le nevidne, ki živijo pod kožo.

V prihodnosti te teorije in miti razvili obširno: folk zdravniki pogosto prestrašil svoje paciente zgodbe o tem, kako ljudje obstajajo velike bule na telesu, da se obdukcija zrkel, polnjene z uši, spontano uši pod kožo umazanije in celo da uši so vedno prisotni pod kožo na glavi, ampak na opozorilo in aktivira le stres in razbila gostitelja živec. Ljudje verjamejo.

Ocena:

Veste, jih pustite, in pravijo, da uši se prenašajo samo od osebe do osebe, ampak bom samo rekel, da ko sem se razšla s fantom, sem imel veliko stresa, da sem več kot mesec dni ni šel domov. In obvestilo, nisem se obrnil na nobenega tujca. Ampak sem imel uši, seveda sprva nisem mogel razumeti, ko sem videl te stvari, ampak bolje pogledal bližje in videl belkaste pike na glavi, in nihče na drugi strani pa jih ni imela v družini, so bili samo za mene. In na srečo jih je bilo malo, zato sem jih hitro spravil ven. Tako sem se prepričal, da so uši ne samo iz umazanije in vsega drugega, temveč iz stresa!

Na srečo, je danes razblinil te špekulacije, in hkrati pametni zdravniki vedo, kako hitro in enostavno znebiti teh uši in garje. Torej, če bodo nekateri ozki zdravnik začeli ti nekaj o tem povedati v človeškem telesu je podkožna uši od mora teči. Zaželeno je - v smeri najbližje dobre dermatološke pisarne.

Več o podkožne klopov: zanimivih posnetkov

Kaj je pomembno vedeti o srbenja in njenih simptomov: kako zaščititi sebe