Bites lana uši

Ožujak 2019

Video: Wheels On The Bus | Nursery Rhymes for Babies | Little Baby Bum | Videos for Kids (Ožujak 2019).

Anonim

Glede na njihove simptome uši ugrizne perilo v veliki meri spominjajo na ugrizi drugih človekovih parazitov, ki sesajo kri, vendar obstajajo tudi svoje značilnosti. V bistvu perilo grize uši so specifični za človekove občutke in si oglejte fotografije svojih očitnih razlik z ugrizi, kot so bolhe ali bedbugs težkih.

Pomembno je, da

perilo uši uši popularno imenovane omare - posebna oblika uši, ki večino časa v neke osebe oblačila gube, medtem ko je njegovo telo samo crawl, da bi dobili dovolj krvi. Jajca, ki jih določijo tudi oblačilo, in zaradi nezmožnosti stradati za dolgo časa, ki se nahajajo predvsem v ljudi, za dolgo časa, ne odstranjujte, ne spreminjajo ali pranje oblačil. Ta organ uši lahko ugrizne človeka, hrbtu, rokah, nogah in bokov - ni sramne ali naglavne uši niso sposobni.

Kot pravilo, za katere obstaja sum ugrizi perilo uši se pojavlja pri ljudeh, ki so jih odkrili na svoje telo nenavadnih srbeč poškodb, ki spominjajo na piki insektov. Njihova naloga je ugotoviti, kdo jih je ugriznil in katere ukrepe je treba nujno sprejeti.

Poglejmo glavnih simptomov parazit ugrizi perilo takoj mogli prepoznati in ukrepati, preden bo uši predstavljajo resno grožnjo za dobro počutje.

Kako se grize uši

Biting uši perilo izgleda skoraj enako kot ugrizi sramne ali glavo svoje "sorodniki".Vsak ugriz je majhna rdeča srbeča oteklina, ki je navadno dobro definirana in se nahaja ločeno od drugih delov prizadete kože. V sredini vsakega takega papula je jasno vidna rdeča pika - luknja v luknji, skozi katero je parazit sesal kri.

V spodnji foto sami kaže perilo uši v času ugriza:

in naslednjo fotografijo - ločeno piki perilo uši:

Ko ugriz Uš prilije v rano slina vsebuje zdravila proti bolečinam, tako da je ugriz sama precej neboleče in lahko povzroči samo občutek blagega mravljinčenja. Spodaj je nekaj slik, ki prikazujejo, kako ugriz perilo uši:

Pregled

"Po tednu dni od staršev v vasi, smo začeli sumiti, da nas ugriz ne komarji Najprej sami komarji v hiši ni bilo. in proti mrčesu, smo vključili redno. in zjutraj še vse praske, telo ugrizne rdeče, tudi tam, kjer je bil celo odejo noč. to noč niti nam niti otrok zdi se, da nič ne moti. začeli so razumeli, in ugotovila, da celotna postelja je okužena z uši in samo na enem kavču, kjer oče gleda televizijo. in majhen, v vseh gubah seje. Takoj smo sprejeti in posteljnina in drugih ležišč v suhem čistejše v delu centra, hiša posuto z bolhač, vzmetnice in blazine vyzharili na soncu, in podobno, potem ne bomo moti nič. "

Anna Eagle

Biting uši perilo se nahajajo predvsem v delih telesa, ki je v bližini gube oblačil. Ponavadi je ledveni del in območje okoli popka, ramenih, vratu, zgornjem delu hrbta, dimeljske-femoralna v koraku, pazduho. Vendar se lahko ugrizi parazitov nahajajo na drugih delih telesa, do telet nog in podlaket.

Ugrizbe lanenih ušes po nekaj časa postanejo precej boleče in povzročajo hudo srbenje.

Normalno je neprostovoljna reakcija osebe, da se razbije mesto ugriza, vendar pa se pri iskanju sami obvladujete in ne razbijete, da bi se izognili okužbi prask.

Simptomi pedikuloze in občutka pacienta

Z velikim številom lajših ušes je njihov ujed povzročila bolezen, imenovana pedikuloza. Njeni simptomi so veliko obsežnejši in razločnejši od znakov enojnih ugrizov:

 • Rdeči suhi izpuščaji po vsem telesu, tudi na tistih področjih, kjer ni ugriza. Ta izpuščaj je srbeč in povzroča bolečino pri česanju. Na fotografiji so eritematozne izbruhe, ki jih povzročajo ugrize lisastih ušes:

 • Nastajajoče izorjave - majhne lokalne poškodbe kože v obliki majhnih brazgotin. So podobni zdravljenjem ugrabljenih ugrizov, vendar se lahko pojavijo tudi tam, kjer se ušesa sploh ne grizijo. Na mestu ekorijacij se kasneje pojavijo dovolj globoke brazgotine.
 • Cianotični pigmentni madeži na mestih ugriza. To je precej značilen simptom, ki se redko razvija tudi zaradi alergičnih reakcij na ugrize drugih žuželk.
 • V krajih z akumulacijami oznak ugriza obstajajo furunci in razjede, v odsotnosti zdravljenja, ki raste v piodermi. Na spodnji sliki - sprožena pioderma, ki jo povzročajo ušesa ušes.

 • Simptomi "nečistoče" so: utrjevanje, zadebelitev kože, prekomerna pigmentacija in zatemnitev kože.

Vendar pa so simptomi pedikuloze tipični za ljudi, ki se leta ne rešijo v ušesih in živijo v nehisternih razmerah - bratje, begunce, zaprte v taboriščih v tropih.Razvoj uši je pred tako očitnih in neprijetnih simptomov paraziti napade, da dobi oseba, če je mogoče znebiti uši pred začetkom resne poškodbe.

Kako razlikovati grizne uši ugrizi od drugih žuželk

Biting uši perilo toliko, kot so pike drugih žuželk, in ena papule je enostavno zamenjati z ugrizom, kot posteljo bugs. Ampak, če pogledaš na celotno sliko, lahko najdemo razlike:

 • Od ugrizi bedbugs ugrizne perilo uši razlikujejo pomanjkanje jasnih verig ran. Vsaka napaka med hranjenjem poskuša narediti več ugrizov na razdalji nekaj centimetrov drug od drugega. Vsaka ušesa grize samo na enem mestu in ni znakov reda na mestu ran na telesu.
 • Iz ugrizov z bolhami se uši lahko razlikujeta po njihovi neboleči koži. Utripi bolh v času krvavega so zelo občutljivi in ​​spominjajo na prebadanje kože z iglo. Ugrizi ušes se začutijo čutiti šele čez nekaj časa, ko je parazit že zapustil rano. Poleg tega so sledovi bolh slavja in ponekod zgrajena v značilnem kratkem progi, ki ugrizi uši ne zgodi skoraj nikoli.
 • Tick piki so tudi razlikuje od grizenja velikost uši perilo - ko je ločitev klopi navadno velike in trdne bula, kot oteklina. Poleg tega pršica običajno seva krv iz nekaj ur na nekaj dni in ga je mogoče zlahka najti na mestu ugriza. Ušesa hranijo moč več minut.
 • Najlažji način zamenjati griz z ušesi komarjev. Vendar pa komarji običajno ne kažejo luknje v luknji, kot pri ušesih. Poleg tega, oblačila uši grizejo le pod obleko, in če prigrizki simptomi, podobni tisti, ki je prikazano na sliki spodaj, se je pojavil na mestih zaprta pižamo ali nočno perilo, je verjetno, da so bili ravno perilo uši.

Včasih ugrize ušes uspevajo zamenjati s ševa (ki jo povzročajo pršice). Vendar s ščurji sploh ni vidnih sledi kožne punkcije, takšne napake pa se običajno pojavijo, ko je scabies na mestih, ki žrtvi niso vidne - na vratu, pod ramenskimi lopaticami, med zadnjico.

Nevarnost ušesnih ušes

Takšne nevarnosti ugriza ušes, kot pioderma in možnost razvoja gnojnih bolezni - niso edine možne težave. Zgodovina in parazitologija kažejo, da so bolezni, ki jih prenašajo uši, znatno bolj nevarne, med njimi:

 • tifus
 • ponavljajoči tifus
 • rov vročine.

Te bolezni so bile hkrati vzroki za smrt več tisoč ljudi po svetu, danes jih prizadene prebivalstvo samo najrevnejših držav v razvoju.

To je zanimivo

Ušesa so ena od gostiteljev rikecije - bakterije, ki povzroča veliko število precej podobnih bolezni. V tropskih državah uši trpijo zaradi bolezni, ki niso seznanjene s prebivalci zmerne cone, zato je celoten seznam okužb, ki jih nosijo, dovolj široki.

Prvi simptomi bolezni, ki jih povzročajo večina okužb na ušesih, so zvišana telesna temperatura, glavobol, slabost, zvišana telesna temperatura. Če se taki simptomi pojavijo v nekaj tednih po močnih napadih ušes, se morate vseeno posvetovati z zdravnikom.

Sredstva za ravnanje z uši in oslabelostjo bolečin

Običajno občasni in enojni ugrizi ušesnih perutnine po nekaj dneh ne zahtevajo zdravljenja in ne potekajo brez posledic.

V primeru resne okužbe s parazitami in razvojem pedikuloze za znebitev srbenja morate uporabiti:

 • Vodikov peroksid - obdeluje sveže ugrize z še nezaščiteno rano od prebadanja.Prvič, takšno zdravljenje je pomembno za dezinfekcijo prizadetih območij kože.
 • mazilo hidrokortizona, ki preprečuje nastanek alergijskega izpuščaja.
 • Balsam "reševalec" ali običajna vietnamska zvezdica, ki lahko pomiri srbenje in zmanjša velikost samih papul.

Če imate pustularne izpuščaje, izpuščaje na telo ali druge simptome pedikuloze, se čimprej obrnite na svojega zdravnika. Samozdravljenje - še posebej z napačno diagnosticirano diagnozo - je lahko nevarno in lahko poslabša situacijo.

Okužba z uši in načine, kako se znebiti teh parazitov