Uši: detaljne fotografije i značajke biologiji parazita

Ožujak 2019

Video: Kent Hovind - Seminar 4 - Lies in the textbooks [MULTISUBS] (Ožujak 2019).

Anonim

Glava uš - dolgo znana in precej specifična človeški parazit. Ta žuželka je "izbran" za njihov življenjski prostor je lasišče, uspešno okužil tako odraslim in otrokom, zato se je celotna naglavne uši šteje, da je bolj razširjena in številne od drugih sorodnih vrst - sramne uši.

Poleg človeške, naglavne uši ne zajedavci na katere koli druge živali . Razlog za to je zelo visoka stopnja prilagodljivosti, da živijo uši in reproducirajo na človeškega lasu, s je tako izjemna prilagodljivost prikazana kot v videzu uši, in posebnosti njihove biologije na splošno.

na fotografiji spodaj - uši, close-up

To je zanimivo, da je

sramne uši v zadnjih nekaj desetletjih postala zelo redka, in mnogi strokovnjaki celo menijo, da bi lahko kmalu postali ogrožena vrsta. Razlog za to je izboljšanje sanitarnih pogojev življenja vedno večjega števila ljudi, pa tudi priljubljenih odbitkov "bikini" sramne, zaradi katerih so uši v bistvu odvzeta običajnih mestih njihovega habitata. Vendar pa je moda za obrite glave posebno distribucijo niso prejeli, zato je normalno habitat za uši našel skoraj povsod, kjer so ljudje.

Zanimiva evolucijski fenomen je bil pojav ločenih oblik uši, ki premakne v oblačilih in človeško telo premakne samo za hranjenje - tako imenovani organ uš (drugače - perilo uš).Dolga stoletja, ljudje nosijo oblačila, ta oblika parazita imel časa, da pridobijo nekaj sprememb v strukturi nog in splošno način življenja, ki omogočajo, da se počutim odlično na oblačilih.

V laboratorijih se lahko uši glave in telesa uspešno razberejo in dajejo plodni potomci. Vendar so v naravnih razmerah na človeškem telesu skoraj vedno izolirani drug od drugega in zato postajajo vse manj in manj podobni drug drugemu.

Zanimivo je,

Ločitev uši v dveh oblikah - edinstveno precedens, ki omogoča znanstvenikom v realnem času spremljanje procesa nastajanja novih vrst žuželk. Še bolj zanimivo je, da je dejavnost osebe in izgled oblačil, ki je glavni pogoj za izolacijo oblačil uši. Precej verjetno, glava in telo uši potrebujejo kar nekaj časa, poskuša postati popolnoma različnih vrst - v tem primeru, lahko rečem, da oseba, ki s svojim življenjskim slogom nevede ustvarila nov parazit.

Ne vedo, kako gledati na uši, ljudi, ki jih lahko mogli ugotoviti prisotnost parazitov, preden lahko povzročijo veliko težav. V nadaljevanju prikazuje nekaj slik za uši in gnide, ki so običajno najprej vzbudil zanimanje za žrtve glavi:

Pregled

"prvič Dasha šolo prinesel uši, sem bila v šoku Sam imam otrokove starše. vzeti iz uši, vendar sem mislil, zdaj ta problem se ne pomen pojavi v šolo redno pojavljajo zanič otroke, še posebej -.. po poletnih počitnicah prvih nekaj tednov ne more videti uši in nato začne otrok praska po glavi, se zdi njegova bela takšni pogoji.To je nit. In otroka je nerodno reči, da bodo njegovi uši - vsi se bodo smejali. To običajno sploh ni dovoljeno iti v šolo, preden se ozdravijo. Dobro je, da jih je težko spraviti ven. Sem Medifoks, storil vse, kar je v skladu z navodili, in še tri dni, da glavnik iz las Dasha poseben glavnik. Ampak, če je tako nekje v vasi poteka, je treba uporabiti kerozina, in to je nevarno - otrok lahko uniči vaše lase. Dobri starši s fanti, ki jih lahko preprosto britje otrokovo glavo, in vse težave bodo rešene samo po sebi "

Anna, Novosibirsk

Kako se naglavne uši: Fotografije in Slike

Naglavne uši - majhne žuželke dolžino odraslega telesa.. je 2-4 mm, in nimfe (tako imenovani ličinka lice) - od 0, 7-2 mm naglavne uši so svetlo rjave barve, ki jim omogoča uspešno Maskarada na lasišču in laseh

na sliki spodaj kaže.. odraslih uši glave in nekaj jajc (nit):

po zasičenosti krvi telesne uši na rdeče:

krili v je ni, in ne letijo prav daleč, da skoči, ne morejo. Toda hkrati uši zelo hitro premikati in las in lasišča, tako da tudi s kratkimi las nožice v različnih ljudi, imajo čas, da se premaknete na novo žrtev.

Pregled

»Moja Ivan pobral prvič uši v dveh letih - je bil takrat še v vrtcu ni šel in okužijo, verjetno iz enega od otrok na ulici, kjer smo vsi hodili skupaj. Ko sem jih že videl, sem se že tresel. Takšen nečist! Več misel je s lice bolhe sit - tiste bele, uši, in tiste rdeče - bolh. Šele takrat sem spoznal, da je rdeče - uši, le s krvjo v želodcu. Bog, sem nato histerija je dobro-v-zakon je bil v bližini, in sem se tolažil, in vse, kar je naredil hitro - šla v lekarno, kupil teloh voda sama nato sedel v kopalnici z Vanechka do uši trave … "

Albina, Moskva

Naglavne uši so precej značilne telo oblika - podolgovato trebuh in roko naprej stopala.Z brezkotnim videzom so ušesa na glavi videti kot majhne mravlje, vendar je pri natančnejšem pregledu jasno, da imajo bolj masiven trebuh. Na naslednji sliki je tisto, kar izgleda uši glave pri veliki povečavi pod mikroskopom:

uši Ličinke (nimfe) so označena s svetlobo in prosojno telo tančice. Zaradi tega se po zasičenosti s krvjo v središču trebuha pojavi temna točka - prosojna vsebina želodca. Iz odraslega ušesa so tudi nimfi manjši.

Tukaj je nekaj fotografij iz uši na glavi:

To je zanimivo

Build naglavne uši - tipično žuželk, pa je ona in funkcije. Njene noge imajo na koncu konec, ki omogoča, da žuželke zlahka zgrabijo kup las. Na sliki je prikazana glavna vaza z velikim povečanjem: na glavi so majhne antene, trebuh žuželke pa ima neenakomerne robove. Zanimivo je, da so uši nerazvite oči, in se od svojih čutov zanašajo predvsem na občutek vonja.

Toda še posebej znani niti so jajca iz vabe. Zelo majhne so - nekaj več kot pol milimetra v dolžino - in jih lasje prilepljajo ženske uši. Pravzaprav gre za primere, ki se najprej pridejo v oči in zato je najlažje ugotoviti, da je oseba okužena z uši.

Pregled

"Jaz sem prvi ne uši videl otroka, in njihov kakec. Nočna mora, sem mislil, da je samo nekaj smeti, ampak tudi v resnici vedno pojavi. Takšne majhne črne pike, da če je bila las debelejši in ne bi opazili Start poking okoli v Lida v mislih. - in prvi našel gnide na laseh, nato pa uši sami ogabno show -.. so bela, prosojna.Ne vem, kako bodo ostale matere po tem še vedno nekaj brali na internetu, bodo ugotovili. Imam deset minut v lekarni kupila šampon za te stvari v hčerinski o … "

Elena, Yaroslavl

Naglavne uši pri otrocih videti popolnoma enako kot pri odraslih. V mnogih primerih otrok okuženih odraslih. ti paraziti v vrtcih, šolah in rekreacijske površine

, ko je okužil uši glavo pogosto značilen površen videz glede na to, kako subtilno ali imajo naglavne uši, ki jih nit z velikim številom presenetljivo naenkrat -. izgledajo kot prhljaj ali samo bel pesek v laseh.

Na naslednjih fotografijah vendar izgleda, da uši in gnide na laseh:

Iz drugih parazitov Uši se razlikujejo predvsem po velikosti - pršice in posteljnih stenic, večjimi od njih (ne bit kot uši majhne ličinke hroščev, preveč, s prosojnimi citin telesa tančice) bolh le malo. kot uši, skoči dobro in nikoli ne reproducira barve

na splošno pa napad uši je včasih bolj kot ne na prisotnost parazitov v glavi, in do neke bolezni kože -. starši pogosto zamenjuje simptome prisotnosti uši pri otroku z alergijo.

Pod fotografijo je prikazano na uši glave pri otroku

Življenjski slog in prehranjevalne navade uši glave

človeško glavo uši - tipična hematofagnih. Z drugimi besedami, edina živila, primerna za ta parazit, je človeška kri. Ušesa ga zaničuje, prebija kožo in steno krvnega žila s posebnim ustnim organom.

Zanimivo je,

Blizu sorodnikov z ušesnimi uši so vihre pri živalih. Hranijo se s krvjo in izločki kožnih žlez njihovih lastnikov, pa tudi kose umiranja kožo.Ti paraziti na splošno lažje hranijo s krvjo, kot uši, saj je večina živali, krzno pokrita kožne območja z velikim številom krvnih žil pod. Na glavi je na človekovih žile niso enaki povsod lahko dostopna, zato uši so ponavadi najštevilčnejše v vratu in za ušesi.

Enkrat uši sesa okoli 0, 5 mg krvi in ​​jesti vsake štiri do pet ur. Ko krvosesnimi uši injicirati slino v rano, encimov, ki vplivajo na strjevanje krvi in ​​olajšajo pretok njenih Rilo žuželke. Ti encimi so v mnogih primerih povzroči pojav značilne modrenjem v krajih uši ugrizi in alergijske reakcije na žrtve.

Fotografija prikazuje videz uši na glavi, ko so bite:

Pregled

"Dolgo smo opazili, da je le malo ves čas praskal po glavi, ampak misel je prhljaj ali kakšno alergijo sem celo zdravilnih šamponov ga. kupil sem enkrat na kožo, lase opazil nekaj siva lise, nato pa prebral, da ti uši dopust začel išče -… in res, da je za uši niso veliko, vendar so naleteli, in gnide so bili na las Pred tem nisem nikoli. nisem vedel, kako bi izgledal uši na otrokovo glavo, vendar tukaj sedijo nekje na lase. "

Lydia, Rostov na Donu

Dodatne videoposnetek prikazuje, kako se obtočni sistem uši (pod mikroskopom):

Zanimivo video: žilni sistem uši

Optimalna temperatura za uši - 31-32 ° C, ki se vzdržuje v gostih človeških las. Pri tej temperaturi uši umre brez hrane za 2-3 dni, in temperatura se zniža na + 10 ° C, lahko stradamo 10 dni

To je zanimivo

uši odporna na hipoksijo in lahko preživijo do dva dni, spadajo v vodo.Zato, da bi ubil parazitov po umivanju las ne more, pa tudi, da jih bo zadušila, potapljanje pod vodo.

Uši na glavo osebe živijo trajno, ne da bi spremenile svojo lokacijo. Za razliko od drugih parazitov, po vsebini na človeško telo samo za hranjenje, so uši glave prilagojena stalni prisotnosti na glavi, in ker so zelo občutljive tako na temperaturo in gladovne stavke.

Tukaj je še nekaj fotografij uši in gnide na glavi:

Zanimivo je,

Še en parazit, ki je opravil za izvedbo, glede na človeško telo - to srbenje pršice. Da bi rešili problem ohranjanja jajc, se ga uvaja pod kožo in tam položi jajca.

odrasli uši živijo po naročilu 30-40 dni, ličink pa se razvije približno 15 dni. Z zmanjšanjem temperature okolja se ti izrazi povečujejo.

Uši na glavi, ki je potekala v glavnem okrog lasnih korenin, na področju najvišjih temperatur. Le samice odlagajo jajca se plazijo skozi njeno las up, plezanje do višine 2-3 cm od kože. Na splošno se parazit zdi bolj samozavesten ravno na dlačicah, na katere se lahko zelo pritrdi. V tem položaju glava (in zlasti majhna nimfa) izgleda tako kot majhna rast in je komaj opazna.

Pregled

"Ne vem, kje so vsi ti zdravniki na dolžnosti v taboriščih videti - in jaz in trije prijatelji otroci so prišli iz tabora z uši In še iskala ni treba v laseh -. Vse lasje kot sneg posut na vsaki stanje visi NIT. grozo njim. Klical sem organizatorjem potovanja, vse polnjene, je dejal, da bo kamp pritožujejo do neba. tako se opravičujem, nato pa vsak po vrsti, od direktorja do voznika kampa avtobusom.Poslali so mi škatlo s čokoladami in kakšno smetano iz uši. No, no, ne posmeh? "

Lily, Odessa

Reprodukcija uši

Uši ležala gnide na laseh. Zaradi lepljive skrivnosti, ki se hitro strdi v zraku, jajce trdno drži lase, ki zagotavlja boljšo ohranitev prihodnosti potomci. Nekateri uši izdelki, vključno kis in brusnični sok, zmehča lepilo, ki omogoča glavnik gnid out las po tako obravnavanje postane lažje.

Vsaka ženska v svojem življenju določa okoli 100-120 jajca, približno 4 jajca na dan. Razvoj jajčeca se nadaljuje Sem bil 5 dni, o gojenje pojavili še 15 dni od njegove ličinke. Ličinka je zelo podoben žuželke odraslih in se od nje razlikuje le v odsotnosti spolnih organov in manjše velikosti telesa.

Tukaj na sliki jasno kaže videti uši jajc na glavi (gnid)

celoten vzrejo vrtljaj pri 32 ° C traja približno 18 dni najmanj - 16. na svojem trajanju vpliva na temperaturo (pozimi za kratka razvoj nit las na splošno lahko blokiran, celoten cikel se raztezajo na več mesecev) in razpoložljivosti hrane. Znano je, da ljudje, ki trpijo zaradi dermatoloških bolezni lasišča, da nastane gosto skorjo, razvoj uši traja dlje.

Slika prikazuje življenjski ciklus uši:

Načini prenosa uši in njihova razporeditev med moškimi

Naglavne uši se prenašajo le od osebe do osebe - običajno z neposrednim stikom. To bi bilo za otroke igre, sex, poljubljanje na sestanku, objemanje, igranje kontaktnih športih.

To je značilno, da je aktivna uši okužijo novo osebo, tudi če je število parazitov v medijih majhne in niso opazili simptome okužbe.Zato se paraziti aktivno širijo v otroške skupine: odkrijejo ušesa na otrokovo glavo, že ima že čas, da okuži nekatere svoje prijatelje.

Zanimivo je

V ljudeh je mit, da so lahko ušesa na določeni stopnji pod kožo in se ne manifestirajo na kakršenkoli način, dokler se oseba ne močno perenervnichaet. Po "živcih" se paraziti najverjetneje izlivajo iz kože in začnejo intenzivno množiti. Razlike tega mita so številne, vse do zgodbe o stožcih, napolnjenih z uši, in paraziti v možganih samem. S prihodom novega znanja so se takšne pripovedi bolj "naučile" - danes so uši pod kožo povzročile raka. Seveda nimajo ničesar s pravim stanjem stvari, ki jih imajo takšni predsodki - ušesa nikoli ne prodrejo v kožo in v stanje človeškega živčnega sistema njihova dejavnost ni povezana.

Znatno manj pogosto uši se prenašajo na glavnike, glave, pasove za lase in obroče, ki jih uporabljajo več ljudi. In v zelo izjemnih primerih se uši lahko prenašajo z vodo, ki se slučajno nahajajo v kopeli ali bazenu.

Naslednja fotografija prikazuje glavne uši poleg nevidnega:

Pomembno!

Uši se lahko premikajo iz bujnih las okužene osebe v javnem prevozu ali v množici. Zato je na takih mestih treba biti previden.

Zakaj so glavobolci nevarni?

Najpogostejša posledica okužbe z uši je pedikuloza. To je niz simptomov, ki jih povzročajo obilne ugrize ušes. Med takšnimi simptomi - srbenje, sledi ugriza, modrikaste madeže na koži, alergijske reakcije. V zanemarjenih primerih oseba razvije abscese kože in celo pioderme.

Glavne uši redko nosijo povzročitelje okužb. V redkih primerih, ki jih povzroči povišano telesno temperaturo in tako imenovano jarek vročino, vendar v zadnjih letih, je bolezen povezana skoraj izključno s telesnimi uši.

Uši ne prenašajo aidsa, hepatitisa in drugih bolezni, ki se prenašajo s krvjo in limfo.

Vendar pa so ugrizi sami uši in uši so zelo neprijetne dogodke, in v najkrajšem možnem času po prvem nastopu njihove potrebe, da začne boj proti paraziti. Če želite izvedeti, kako to pravilno storiti in ne škoduje vašemu zdravju ali zdravju vašega otroka - preberite druge članke na naši spletni strani pod naslovom "Kako se znebiti uši."

koristno video: Kje je otrok prišel iz uši in kaj storiti za njihovo uničenje

In tako, v resnici, je videti kot ogromno uši v otrokove lase