Sve o životu i karakteristikama uši

Ožujak 2019

Video: Operacija usiju, klempavosti kod odraslih, kod deteta, dece, cena, cenovnik, oporavak, komplikacije (Ožujak 2019).

Anonim

uši pripadajo puhoedovyh naročila, sesa kri iz živalih in ljudeh so nosilci nevarnih bolezni trenutno veliko uši znan. Spadajo v puhoedovyh naročila, sesa kri iz živali in ljudje so nosilci nevarnih bolezni. Z velikim številom parazitov se začne epidemija.

Opis uši

Žuželke ima 0, 5 mm sploščen telo. Krila se zmanjšajo, ker uši vodijo parazitski način življenja. Povezovalni segmenti so povezani. Usta je opremljena z dvema igeloma za stiliziranje. Če ušesa ne pijejo krvi, se proboscis umakne v glavno kapsulo. Slašča povzroča draženje na koži žrtve. Oddelek požiralnika v procesu sesanja deluje kot črpalka.

Na lasje so žuželke pritrjene z nogami s kremplji. Oči so odsotne ali imajo videz dveh pigmentnih madežev. Usmerjenost v vesolje je posledica vonja. Pričakovano trajanje življenja je 38 dni. Ženska je sposobna položiti več sto jajc, od katerih se čez teden pojavijo potomci.

Skupne vrste

Koliko vrst uši so tam? Pri sesalcih je več kot 500 sort. Le 2 posameznika živita na človeku - javni in človeški. Lahko se zlahka razlikujeta med videzom in življenjskim prostorom.

O uši je treba vedeti, da so glave in garderoba posamezniki - ne vrste in morphotypes. V njihovem življenjskem prostoru se razlikujejo: oblačila - na oblačilih, glava v laseh.Če so umetno posajene skupaj, se lahko križajo.

Vse sorte uši imajo podobno vrsto razmnoževanja, ki teče bodisi na telo gostitelja ali blizu nje. Hrana parazitov je izključno kri. Vsak posameznik lahko ugrizne večkrat na dan.

Vse sorte uši imajo podobno vrsto razmnoževanja

Louse

Uši so težko razlikovati med ušesi. Imajo podobno strukturo in velikost telesa. Razlika je barva in habitat.

Paraziti oddelka živijo v oblačilih. Ne morejo živeti v laseh. Pogosto žrtve žuželk so tisti, ki redko spreminjajo oblačila ali garderobo. Paraziti te skupine ugriznejo dlakavne dele telesa. Insekti se bojijo obdelave oblačil z uši, čistem telesom, vreli obleki.

Paraziti za lase žive v oblačilih

Podrobno ugotovite, kako so nevarne ušesne uši in kako jih lahko znebite, tako da preberete ustrezen članek o našem viru.

Glavna vaza

Obstajajo tudi glavne uši. Najdeni jih je tudi med tistimi, ki so v redu z redom v hiši. Pogosto okuženi z lasiščem, redko brado, lasje. Barva - sivkasto rjava. Po jedi se barva teleta postane temnejša.

Glavna razlika med perom in ušesi je njihov habitat. Mere ličink glave primerka segajo od 0, 6 do 2 milimetrov. Dolžina odraslih parazitov je 2-4 milimetrov.

Reprodukcija glavnih enot je konstantna, ne glede na sezono. Optimalna temperatura za življenje je od 30 do 33 stopinj. Uši se upogibajo pri temperaturah pod 0 ali nad 45 stopinj. Brez las, posameznik ne more obstajati.

do las žuželke se pritrdijo s pomočjo nog s kremplji

sramne uši

Kaj so sramne uši? To je najmanjša sorta. V dolžini paraziti dosežejo največ 2 milimetra, ličinke - le 0, 5 milimetrov.

živo uši v dimljah izključno v poraščen del, včasih pa se lahko usede in pazduho, trepalnic in obrvi. Posameznika se odlikujejo z velikimi tačkami. Prenos je večinoma prek spolnega stika. Pubična vaza je venerični parazit.

Kako se znebiti sramnih uši (video)

Napajanje ektoparaziti

Koliko in kaj jesti šteje parazite? Treba je omeniti, da se ušesa ne mudi in ne lovijo žrtve. Samo ujamejo lase in se z njo pritrdijo, nato pa pride na praznik. Človeške uši ne morejo sesati krvi morskega prašiča, prašiča, kuncev in drugih živali. Predstavljena hrana za njih je strup. Če želite izvedeti vse o uši, so prišli šele v 19. stoletju, kljub dejstvu, da so paraziti stari enako kot človeška rasa. V tem obdobju so se ljudje končno naučili, da paraziti ne sesajo, ampak ugrizajo žrtev. Peroralni aparat je sesalni, vendar ga ni težko videti.

Ženske uši v eni seji lahko pijejo miligram krvi, moški jedo 3 krat manj. Parazit lahko jedo dno in noč, če nič ne ovira. Nekatere uši živijo malo zaradi nežnosti. Pod pritiskom, ki prihajajo v njihovo telesno kri, se stene želodca poči in insekti umrejo.

Značilnosti reprodukcije

Reprodukcija uši ima nekaj značilnosti. Paraziti so dvodomni, vendar so tudi hermafroditi. Moški so veliko manjši od samic. V ženski se zadnji del telesa razcepi, moški ima zaobljen konec.Na prvem paru nog je velika kremplja.

Ženski uši v eni seji lahko piti miligramov krvi, samci jesti 3-krat manjša od

Moške spolovila so predstavljeni:

2 parova saccular testisov;

 • s strani kopitatorja;
 • Sesalne cevi;
 • z ejakulacijskim kanalom;
 • z dodatnimi žlezami.
 • Genitalna por se nahaja za anusom.

Ženska ima reproduktivne organe:

vagino;

 • 5 pet-tubularnih jajčnikov;
 • glutenaste žleze;
 • 2 kratki ovidukti;
 • nepoškodovan ovidukt.
 • Parjenje traja od 20 do 70 minut. Kopiči žensko po zadnji molti. Oblikovanje jajc gre v jajčne cevi. Gnojenje je notranje. Pred začetkom polaganja se ženka začne aktivno premikati, vendar po iskanju primernega kraja ustavi in ​​položi jajce.

Faze razvoja

Razvoj vseh vrst ušes je približno enak - zelo hiter. Že po 16 dneh od jajca, ki ga je določila ženska, se bo pojavila nova ušesa, ki lahko samostojno polaga jajca. Če so zunanji pogoji neugodni, se lahko obdobje razvoja poveča na en mesec.

Nitus - prva stopnja razvoja uši

Paraziti živijo do 42 dni. V tem času lahko ženska odloži do 140 jajc. Od sramne uši lahko izkažejo 50 jajc, sorta obleke je sposobna dati življenje 300 posameznikom. Praviloma življenje parazit je na enem mestu, vendar obstajajo primeri premik (na primer iz glave ene osebe na drugo).

Kateri so razvojni koraki

Lice so paraziti, ki imajo nepopolno preoblikovanje. Standardna faza ličink je odsotna.

Razlikujemo naslednje faze: nite;

 • nimfa prvih let;
 • nimfa druge starosti;
 • Nimfa tretje dobe;
 • odraslih posameznikov.
 • Po vsakem utripu iz ene starosti, nimfa vstopi v drugo. Moulting je potreben za spreminjanje kritine kitina. Proces moljenja traja le 5 minut, v 45 minutah pa se oblikuje nov pokrov. Po zadnjem MOLT ličinka postane odrasla ženska, in na drugi dan začne mate in valijo jajca, od katerih je veliko število vodi k dejstvu, da se pojavi epidemija.

Pediculosis (video)

Človek Nevarnost

nevarnost za človeško uši je, da se lahko usede tudi na ljudi iz bogatih družin. Celo spoštovanje higienskih pravil ne prihrani parazitov.

Epidemija se lahko začne kadarkoli v letu pri otrocih in odraslih. Toda tradicionalno se izbruh okužbe opazuje v jeseni. Za otroke so ušesa najbolj nevarne, saj otrok nima oblikovanega imunitete. Hkrati šolarji hitro okužijo odrasle.

Glavni simptom, da imajo uši je srbenje lasišča. Razlog je sline, ki pride pod kožo. Kot rezultat, oseba postane razdražljiva, težave s koncentracijo, izguba apetita. Pogosto se pojavi glavica in skorja. Zaradi česanja lahko pride do izpadanja lase, povečana pa je tudi nevarnost okužbe v rani.

Epidemija parazitov je nevarna in dejstvo, da so uši nosile številne nevarne bolezni. V rani so proizvodi vitalne aktivnosti žuželk. Vnos blata v človeško telo vodi do alergij, gnojnega vnetja, dermatitisa, ekcema. Uši pogosto postanejo nosilci stafilokoknih okužb.

Glavni simptom obolenj je srbenje lasišča

Morda vas bo zanimalo tudi članek, ki se ukvarja z metodami odkrivanja in značilnostmi zdravljenja pedikuloze.

Kako dolgo je življenje

Največja življenjska doba uši - približno 30 dni. Ženska lahko stane do 10 jajc na dan. Po zamudi 8 dni se pojavi nimfa. Po 11 dneh lahko počakate na videz odrasle osebe.

Parazit ne more živeti izven glave. Iztegnil se bo toliko, kolikor lahko naredi brez hrane. Žuželk visoko specializirani, kar pomeni življenje, je mogoče ohraniti le na telo gostitelja.

Torej je uši glave obstaja:

pri temperaturi pod 10 ° - do 10 dni;

 • je manj kot 2 dni, če so stradali paradižniki.
 • Vaza lahko pojeste do 4-krat na dan.

Kako se znebiti uši (video)

Naglavne uši - eden glavnih sovražnikov človeka. Hitro se pomnožijo in se vzamejo po številu. Paraziti so nosilci nevarnih bolezni in jih je težko odstraniti zaradi majhnosti. Vendar pa, če veste slabosti ektoparazitom, bo boj uspešna.