Iznenađujuće vrste shrews: zajedničke, maleni, div i druge

Švica je vrsta šišanja. To se često miješa s mišem, ali rovka rovka, za razliku od ovog glodavca ima usku i izduženu njušku. Ova životinja nije štetna, već čak pomaže osobi da se bori protiv insekata. Postoje mnoge vrste takvih životinja, među kojima se može zvati obična. O tome i drugim uobičajenim vrstama shrews učite odmah.

Izgled

Znanstvenici su broje oko 130 vrsta shrews. Kombinira njihovu prisutnost s karakterističnom izduženom njuškom i dugim repom. odraslih veličina tijela mogu biti 5 - 10 cm, a rep - 3, 5 do 7, 5 cm teži takve životinje od 2, 5 do 15 grama, a maksimalno .. Njegovo je tijelo prekriven kaputom tamne boje. Većina vrsta dobila je iz prirode finu krznenu kaput smeđe-sive boje, a životinja ima i lagani trbuh. Životinja je dobio svoje ime od obojana u smeđe-crvene vrhovima zuba. Kao sazrijevanje zub hladu izbrisan na upaljač, goropadnica, a može u ovom trenutku se zove bijeli zubima rovka. Denticije rovka :. 3/2 sjekutića, očnjaka 1/0, pretkutnjaka 3/1, 3/3 korijena

Čak i životinja ima prirodu malih crnih očiju i ne može pohvaliti dobrim vidom. Jaki osjećaj mirisa ili posebna ekoolokacija pomaže mu da pronađe hranu. S obzirom na činjenicu da su ti drevni sisavci miris mošusa, mnogi predatori ih uhvatiti, ne žele jesti, i neka ide.

vrste glodavaca

Poznato je više od stotinu vrsta glodavaca pripadaju obitelji shrews. Da bi mogli da ih razlikovati, pogled na neke više detalja.

Zajednički

To rovka je najrasprostranjenija i na području naše zemlje. Duljina njenog tijela je 6 - 9 cm. Ima tamnu krznu, male oči i uši. On preferira naseliti se u listopadnim šumama i razvijaju se različite vrste stabala.


Aktivna aktivnost se razvija tijekom noćnih sati. Pojedi neke vrste insekata, larvi, žabe, gliste, sjemenke. Sposoban je ukrasti jaja lovca i par svilenih glista. Ako ste gladni, nemojte se rugati i sakriti. Godišnje ženka donosi 3 jazbina. U svakoj leglu ima do 10 malena. Životni vijek obične vrste ne prelazi 1, 5 godina.

Američki kepec rovka (SAD)

Mali rovka, koji se smatra rodnim Sjeverne Amerike, dobila je ime po imenu Sorex hoyi američki liječnik-prirodoslovac Philip Hoy. Također je realno vidjeti u SAD-u i Kanadi, gdje želi živjeti šumom s drvećem listopadnih i crnogoričnih vrsta. Duljina odrasle ne prelazi 5 cm. Teži patuljasti miš nije više od 2, 5 grama.

Njegova krzno je obojena crvenkasto-smeđe ili sivo-smeđe. U zimi, krzno imaju tendenciju da se razjasni.

Aktivno glodavaca tako cijeli dan i cijelu godinu.

Hrani se crva, insekata i beskralježnjaka. Njegovi neprijatelji u prirodnim uvjetima su zmije, ptice i među domaćim životinjama - mačkama. Reprodukcijom predstavnici vrste počinju u prvim mjesecima ljeta. Trudnoća traje 18 dana. Tijekom godine, američki kepec rovka je sposobna dati 1 leglo, što je 3 -. 8 djeca

maleni

Tiny rovka naći u područje koje se proteže od Skandinavije do Dalekog istoka, kao i na otoku Sahalin. Ona živi u Rusiji. U sjevernim područjima, životinja se smjestila na granicu koja povezuje šumu i tundu s tundrom. Nalazi se na stranicama Crvene knjige Murmansk regije. Mala šanka ima duljinu tijela od oko 5 cm. Težina odrasle osobe ne prelazi 4 grama. Ima prilično široku glavu s prepoznatljivim nos.

U ovoj vrsti glodavaca najviše kratkim repom u usporedbi s ostalim članovima obitelji shrews. Vuna je obojana u smeđe ili tamno smeđe, želudac miša je svijetlosiva. Živi u šumama gdje rastu različita stabla. Selitsya kraj močvara, u tundri, stepama i polu pustinjama. Jedite insekte, njihove ličinke, paukove do 80 puta dnevno! Tijekom godine, čime je nekoliko legla, od kojih dolazi do 8 djece.

Niska

To je moguće ispuniti kao što je miš je malih dimenzija, ali s dugim repom na području Rusije i mnogih europskih zemalja. Raste na 6 cm, težine ne više od 5 grama. Boja krzna je od smeđe do crvene, trbuh je mnogo lakši, proboscis je dosta dug. Živi u vlažnim mjestima, šumama, ali ne osobito zasjenjenim. Pojedi insekte, crve, pauci. Aktivno je cijelo vrijeme. Uzgaja 3 ljetna mjeseca. Donosi nekoliko legala, u svakom slučaju ima 4 - 12 mladunaca.

Prosječno

Prosječni razgovor može doći do oka osobe na području s istočne Europe u Mongoliju, Koreju i Daleki istok. Prosječno drveno tijelo ima duljinu tijela ne više od 7,5 cm i teži oko 7,5 cm. Gornji dio tijela je obojen smeđi, sposoban da prođe u crvenu boju. Pojavi kukci, ličinke, pauci, gliste, kornjaši. Zimi je važno pronaći sjeme ariša. Prosječni uzgoj se uzgaja u toplom vremenu, 2 - 11 djeca se mogu pojaviti u svakoj leglu.

Giant

Divovska jabuka nalazi se isključivo u Primorye Territory. Može se naći na stranicama Crvene knjige Rusije. Duljina tijela ovog najvećeg glodavca u obitelji doseže 7 do 10 cm, težak je tako malu životinju oko 14 grama.

Vuna ima karakterističnu sivo-smeđu boju, njuška ima duge brkove. Divovski švedski dućan hrani se uglavnom na gliste koje čine 95% svoje prehrane. Također voli jesti male glodavce, a također troši zmije, žabe, plodove usjeva. Već godinu dana donosi 1 potomstvo. Nema podataka o broju mladunaca. Miš je u stanju živjeti do 1, 5 godina.

Jednoliki zub

Ravnopravan šiljak ima boju s jednim bojama i petu gornji zub. Živi u području taige, na području od Skandinavije do Tihog oceana, a nalazi se u Bjelorusiji. Takav glodavac nalazi se u Crvenoj knjizi Karelia i Moskovskoj regiji s obzirom na prijetnju izumiranja. Raste do 9 cm, teži ne više od 6, 5 grama. Jednako kao štavljenje na insekata i ličinki, a zimi - sjemenke listopadnih usjeva i smreke. Počinje uzgoj na kraju proljeća, donosi nekoliko legala za 2 do 10 djece. Očekivano trajanje života iznosi 1, 5 godina.

Ravna lubanja (smeđa)

Boja kaputa odrasle osobe razlikuje se od mraka na leđima do osvijetljenih boja i sivo-bijela u trbušnoj regiji. Dolazi na području od Urala do Tihog oceana. Živi u taigama, tundri, planinama. Dijeta je slična drugim vrstama - insekti, ličinke, gliste. Reproducira u toploj sezoni.

Arktik (tundra)

Arktik, koji je tundra, ima veličinu tijela od 48 do 75 mm, teži ne više od 9 grama. U sjevernim dijelovima raspona postoje pojedinci s bojama dvobojnih boja, u južnim bojama približava se monophonic. Stanište tundre obuhvaća sjeveroistočnu Europu, Južnu Aziju na Kinu i Mongoliju, Sjevernu Ameriku, Rusiju do Chukotke. To se savršeno može osjećati u arktskoj tundri, šumi-tundri, ravnicama, planinskoj taiga, šumskim stepama i stepama. Sastoji se od malih beskralješnjaka, posebice buba. Povremeno jesti gliste. Pivo se u ljeto. Godišnje daje do 4 legla za 5 - 11 djece.

Distribucija i reprodukcija

Kao što je već gore opisano po vrstama, shrews živi u mnogim zemljama svijeta. Ravnozubye se najčešće nalazi na sjeveroistoku i zapadu regije. Više takvih životinja može se vidjeti na obalama rijeke. U crnogoričnim šumama postoje predstavnici srednjih vrste.

Sitni shrews žive samo u sjeverne šume naše zemlje, a mali živi u šumama, pustara, pa čak i po selima.

rovka čest je čest stanovnik močvara na obalama rijeka i jezera

Shrews stvaraju gnijezde od globularnog tipa od lišća i stabljika kultura. Tijekom godine imaju 2 do 3 potomka, u kojima su rođeni 2 do 10 djece. Aktivno se početi množiti tijekom ljeta, trudnoća traje od 18 do 28 dana. Pojavi se svijet golom i slijepom. Nezavisni mladi kasnije 3 -. 4 tjedna

koristi i štete od

rovka korist, jer je, zbog brzog metabolizma, može pojesti i do 80 puta na dan i uništiti mnoge štetne kukce. Ljeti, bez hrane, životinje ne mogu živjeti dulje od 11 sati. U jednom danu oni su u stanju konzumirati količinu hrane koja premašuje njihovu težinu za 6 puta. Dan za odrasle rovka jede najmanje 15 grama insekata.

Nažalost, nanošenja povreda egzistenciju lijepim životinje prevladava nad uporabu. Sa svojim dugim prtljažnikom, glodavac iskapava tlo, mrlja korijene usjeve, šteti korijenskom sustavu rajčice i paprike. Jedi sjeme biljaka. Dakle, borba protiv njih na mjestu često je važna za vrtlare.