Važno pitanje je hoće li živjeti u uši u kosi obojen

Ožujak 2019

Video: Suzanne Powell - Cómo prepararte para los cambios planetarios - Madrid - 18-05-17 (Ožujak 2019).

Anonim

uši - je vsekakor zelo negativen pojav. Uši povzroči hudo nelagodje, saj je glava srbeče ugrizi in prekrita z rdečimi srbeče lise. In to je razlog, zakaj je tako pomembno, da bi našli način za odstranitev teh parazitov. Metode znebi veliko teh žuželk. Ugotovite, če uši ne živijo na barvanih las in barva. In kako se bomo znebili uši. Prav tako je pomembno je vprašanje: lahko uš pojavi znova po uničenju.

Za začetek lahko te žuželke bo dobil na katere koli osebe. In zapustijo svoje domove, ali pa celo umre, ne želijo. Preden menimo metoda ubijanja je treba opomniti, o razlogih za njihov nastanek.

Glavna pot ušmi je, da jih prenese "s krivde na druge." Z drugimi besedami, jih lahko dobili v stik z osebo, ki trpi zaradi uši. Postopek oddajanja zelo veliko. Otroci so najbolj dovzetni za to. To je posledica dejstva, da otroci vsak dan obiskati javnih mestih, kot so šole in vrtci, ki so neločljivo povezane s tesnem stiku z drugimi otroki.

Treba je uporabljati barve kot sredstvo za odpravo parazitov

Če se odločite, da se znebite uši in gnide, je bolje izbrati specializirane izdelke za odstranitev teh parazitov. Pediculosis je resna bolezen in zdravljenje zahteva specializirana. Toda tradicija, ki je prišel k nam iz naših starih staršev, da svoje prilagoditve.Uši so možne s pomočjo folk zdravil. Pravzaprav nekateri ljudje uporabljajo barvanje las kot metodo odstranjevanja grez in ušes, in to res pomaga, nekateri pričevanja to dokazujejo. In vendar ta metoda v vseh primerih ni učinkovita.

Kako veva barve deluje

Ali barva za lase ubija ušesa? Vse bo odvisno od barve, ki ga uporabljate. Na primer, naravne snovi verjetno ne bodo imele škodljivega učinka na gnezda in ušesa. Toda nekatere komponente dejansko lahko pomagajo znebiti škodljivcev.

Kako natančno barva las ubija ušesa? Pigmenti, ki neposredno spreminjajo barvo, ne delujejo nikakor. Edino, kar se lahko zgodi, je majhna sprememba barve žuželk. Često barve las vsebujejo vodikov peroksid, ki ima vlogo oksidanta in uničuje naravne pigmente lase, kar jih dejansko razbarvajo. In na enak način lahko ta snov vpliva na kitotno lupino ušes ali njihovih jajčec, to je gnilob. Lupina je uničena, zaradi česar se žuželke umirajo.

Nekatere barve za lase vsebujejo tudi amoniak. Odpre tehtnice kožice posameznih las in tako zagotavlja maksimalno penetracijo barvnih pigmentov. Lupina pod vplivom te snovi se lahko tudi zruši. Poleg tega ima amoniak oster in močan vonj, ki bo odganjal škodljivce. Že nekaj časa ostane na laseh, zato je učinek mogoče podaljšati.

Kako narediti barvanje

Barvanje las za odstranjevanje gob in ušij se izvaja na popolnoma enak način kot v drugih primerih, to je za spremembo barve.Previdno preberite navodila in upoštevajte vsa navodila v njem. Natančno opazujte čas zadrževanja in nosite rokavice.

nevarnosti in nevarnosti

Če bo barvilo las, ki ga uši uporablja, je potrebno upoštevati nekatere varnostne ukrepe in pravila:

  1. Da bi bil postopek učinkovit proti uši in gnide, izbere barvilo z amoniakom in vodikovega peroksida. Ampak ne pozabite, da lahko negativno vpliva na vaše lase.
  2. Pred postopkom, je zaželeno, da se tako imenovani alergični test poskrbite, da je izbrana sredstvo ne povzroča alergije. Če želite to narediti, uporabite majhno količino spojine na zapestju ali komolcu in počakajte dan, da ocenite reakcijo kože.
  3. Ne barvajte las, če je število gob in ušes so pomembne in na glavi so ugrizi. Če barvate dlake, ki so poškodovane, lahko povzroči hudo draženje ali celo kemično opekline mehkih tkiv. V tem primeru bi morali izbrati drugo orodje.
  4. Po obarvanju je treba lase speljati s koščkom ali glavnikom s pogostimi kleščami, da odstranite vse mrtve gneče in ušesa.
  5. Če postopek ne deluje, ga ne zaženite. Torej, samo uničite lase, čeprav bodo uši verjetno umrle. Toda še vedno ne smete tvegati.
  6. Mnogi se sprašujejo, če lahko uši živijo na barvanih laseh. Da, čisto, še posebej, če je bil postopek že davno, in barva ni imela ostrega vonja. Če je obarvanje izvedena pred kratkim, je verjetno, da se bodo škodljivci pregnati vonj, kot tudi delce snovi, ki ostanejo na lase in lasišče.
  7. Če glava po uporabi začne srbeti, jo nemudoma temeljito izperite, da preprečite neželene reakcije. Uši, seveda, nimajo časa umreti, vendar boste preprečili draženje.

Ušesa bodo verjetno umrli po nanosu barve, vendar se to vedno ne zgodi. Poleg tega se postopek obarvanja lahko imenuje škodljiv za lase. Če so žuželke umrle po postopku, se lahko znova pojavijo.