Birati sredstva krpelja za vašeg psa

Svibanj 2019

Video: Krpelja izvaditi u roku od 24 časa (Svibanj 2019).

Anonim

Izbira pravnega sredstva mora temeljiti na starost hišne in stopnjo okužbi s paraziti Kako za zaščito psa pred klopi? Potrebno je uporabljati posebna sredstva. Kljub temu je treba omeniti, da ne uničijo parazitov, temveč jih preprosto paralizirajo. Kot rezultat, pršice, plazijo na psovki krzno, ne morejo ugrizati kože živali in umreti sami.

Kako zaščititi svoje hišne

ne bodo mogli varno hoditi s psom, če nadaljuj, da razmišljajo o tem, kaj je na tem, da se pojavijo simptomi vbodu klopa. Da se to ne bo zgodilo, je priporočljivo uporabljati posebna sredstva. Trenutno so zelo povabljeni.

Vsi imajo učinek že na nastajajoče parazite. Priprave se razlikujejo glede na način uporabe, sestavo, načelo delovanja. Vsako orodje ima svoje pozitivne in negativne značilnosti, ki jih je treba upoštevati.

Obstaja veliko pravnih sredstev za klopi. Vsi imajo svoje prednosti in pomanjkljivosti

Razvrstitev s klopi

Vsi zneske teh parazitov delimo na:

Glede na vrsto uporabe:

 • pade na vihra;
 • šamponi;
 • razpršila;
 • rešitve;
 • aerosoli;
 • prašek;
 • ovratnice;
 • losjoni;

Če ima mačka klopi, vam ta članek pomaga.

Kako zaščititi svojega psa od klopov? Potrebno je uporabljati posebna sredstva

Priporočamo, da se naučite o subkutanem kliku pri hišnih ljubljenčkih.

V času trajanja izpostavljenosti:

 • takojšnje ukrepanje;
 • dolgotrajno delovanje;

Enostavno hodi pes ne deluje, če si ves čas razmišljal o tem, kaj je na tem, da se pojavijo simptomi klopa

Glede na sestavo:

 • enokomponentnih;
 • večkomponentni;
 • dvokomponentni;

V skladu z načelom delovanja:

 • stik;
 • protoplazmični;
 • črevesja;
 • repelenti;
 • regulatorji rasti.

Priporočamo, da ugotovite, kako nevaren je ugriz.

Vsi izdelki se odlikujejo z načinom uporabe, sestava, princip delovanja

Uporaba šamponi

šamponi lahko zaščitijo pred takšnimi težava klopnega encefalitisa. Zelo je priročno jih uporabiti. Šampon se uporablja za las živali, počaka 10 minut, nato pa z enim samim izperemo z vodo. Po enem tednu je treba postopek ponoviti. Plus tega načina je tudi, da šampon dobro vpliva na krzno živali.

Ali obstajajo pomanjkljivosti? Šamponi s klopi se ne sme uporabljati pri živalih v laktaciji in mladičke, mlajše od 3 mesecev. Ne uporabljajte tega zdravila, če pride do težav z kožo živali.

Kako deluje šampon? Sestavljen je iz sintetičnih piretroidov. So sposobni prodreti v oklep pršice in paralizirati njihov živčni sistem. Priporočamo, da se naučite, kako premagati zemeljske bolhe.

Vsak medij ima svoje pozitivne in negativne lastnosti, ki jih je treba upoštevati,

Uporaba prah

Takoj ko opazite simptome pojav pršic, lahko uporabite poseben prašek. Temeljijo na piretroidu, eteričnih oljih v različnih razmerjih, deltametrinu. Uporabite orodje s klopi, je zelo preprost: to je podrgnil v ledvenem delu, nazaj in viher živali proti zrna.Zdravilo se uporablja v času, ko se klopi že pojavijo, ker preprečevanje ni priporočljivo.

Treba je omeniti in dejstvo, da lahko prah, če pride v oči, draži sluznico. Zato ga je treba uporabljati previdno.

Parazitni ovratniki

Ovratnice so priljubljene, vendar imajo tudi svoje pomanjkljivosti. Torej, če opazite, da ima vaš hišni ljubljenec simptome, kot so pordelost kože, bruhanje, srbenje ali otekanje, morate vedeti - čas je, da vzamete ovratnik. Žival mora takoj pokazati zdravniku. Alergije se lahko pojavijo tudi pri lastnikih psov.

Pomembno! Ovratnice pasu niso primerne za mačke. Stvar je v tem, da lahko psi vsebujejo petrinsko snov, kar je nevarno za mačke.

Ovratnice z eteričnimi olji so varne za živali, vendar njihova učinkovitost sproža dvome. Glavna prednost konvencionalnega izdelka je, da lahko deluje 4 mesece! Če ne veste, katere ovratnike morate izbrati iz pršic, takšni primerki kot Kiltix, Befar, Bolfo delujejo dobro. Naučite se, kako najti in uničiti stanovanja.

Kako zaščititi ljubljenčka od klopov (video)

Uporaba škropljenja proti klopom

Takšno orodje kot škropljenje je zelo učinkovito za zaščito pred klopi. Toda težko ga je težko reči. Med škropljenjem drog pride na kožo, v dihalnem traku, na pohištvo, ki je popolnoma neprijeten. Ko bo pes lizal volno, bo del izdelka padel v želodec. Glede na to morate pazljivo izmeriti odmerek.

Priporocljivo je, da se spray uporablja samo kot dodatni pripravek. Na primer, preprosto jih potresemo s tacami živali, ki gredo na sprehod v gozd.Priporočamo, da se seznanite z gradivom o pravilnem odstranjevanju podkožnega klopa.

Šamponi lahko ščitijo pred problemom, kot je pršica za encefalitis. Hkrati je zelo primerno, da uporabljate

kapljice iz klopov

. Sedanji agent proti miti ima številne prednosti. Uporablja se na vihru, zato ne draži sluznega očesa živali in ne vstopi v dihalni trakt. Zdravilo se lahko uporablja tudi za mladičke in noseče hišne ljubljenčke.

Edina pomanjkljivost sredstev je sorazmerno visok strošek, pa tudi dejstvo, da bo treba zdravilo uporabiti vsak mesec. Ampak, če razmišljate o tem, koliko denarja bo porabljen za zdravljenje hišnih živali, ta možnost postane optimalna. Lastniki mačk bodo imeli koristi od tega materiala.

Rešitve

Ločena pozornost v boju proti klopom zasedajo rešitve. So "Neostamozan" in "Butoks". Uporabite navedena sredstva na enega od načinov:

 • med kopanjem dodanimi v vodo;
 • raztopimo v vodi in škropimo živali.

Po postopku je priporočljivo, da pes posušite s sušilcem za lase, nato pa sperite raztopino s šamponom. Ampak, če je bilo sušenje izvedeno kvalitativno, ga ni potrebno izklopiti. Prav tako lahko ugotovite, kje v stolpcu prihajajo centipede.

Torej, obstaja veliko sredstev za klopi. Vsi imajo svoje prednosti in slabosti. Izberite zdravilo je potrebno, glede na starost hišnega ljubljenčka in stopnjo okužbe s paraziti. Priporočamo vam, da izveste o korektivnih sredstvih proti komarjem.