Prikaz buhe u mačaka i pasa narodnih lijekova

Srpanj 2019

Video: Jeste li ikada vidjeli milijardu buha? (Srpanj 2019).

Anonim

Z vso svojo paleto folk pravna sredstva za bolhe pri mačkah in psih - to je v veliki večini snovi, ki omogočajo le prestrašiti off škodljivcev. Zelo majhne količine teh sredstev, ki se uporabljajo, je, da bi ubil bolhe, in med spojin, ki se uporabljajo za neposredno zdravljenje živali, strupena drog sploh ni.

Vendar, mnogi folk pravna sredstva za bolhe lahko tudi dejansko ukvarjajo s problemom hišnih znebiti parazitov, in ga dodatno ščiti pred ponovno okužbo. Pomembno je le, da vedo, kako uporabiti ustrezno pravno sredstvo …

Splošna pravila folk pravna sredstva

Da se znebiti bolh folk pravna sredstva, ki jih je treba upoštevati dva glavna pravila: sistematično in organizirano. Tiskanje bolhe pri psih in mačkah, ki jih na tak način lahko le nenehno in skrbno zdravljenje njeni lasje ustreza sestavi, in celo rahlo kršitev režima, medtem ko se sooča s hitrimi parazite vrnitve.

Ne pozabi, da lahko nekateri folk pravna sredstva za bolhe je zelo strupen za živali in še veliko bolj nevaren, kot večina sintetičnih insekticidov. Moralo bi biti zelo previdni, da rešiti mačko ali psa iz bolhe in folk pravna sredstva ne škoduje zdravju hišnega ljubljenčka.

To je zelo pomembno, da se znebi živali od parazitov, naj bodo pozorne na zdravljenje svojega gnezda škatle in toaletnih izdelkov.Ličinke bolh se ne razvijejo na samem hišnem živalju, ampak v kraju, kjer žival najpogosteje živi. In zato je celo uspelo dobiti bolhe od mačke ali psa z ljudskimi pravnimi sredstvi, lahko po nekaj tednih dobite nov krog borbe, ko bodo odrasle žuželke, sproščene iz ličink, ponovno začele grize živali.

Na opombo

Uporaba folk zdravil, na primer mačk proti bolham, je treba skrbeti za parazite iz celotnega stanovanja, kjer so že položili jajca. Treba je upoštevati, da so sredstva bolh v prostoru bistveno drugačna od tistih za predelavo živali samih.

Poleg tega, če v enem stanovanju živi več mačk ali psov, se nenehno komunicirajo med seboj, je treba istočasno vzeti bolhe z ljudskimi pravili.

Pelin iz bolh

Vonj pelin se boji večine insektov parazitov. In bolhe niso izjema. Za boj proti njih uporabite decokcijo te zelišča: v dveh kozarcih vode kuhajte 20 gramov suhega ali 40 gramov svežih listov pelena, nato ohladite in dobite tekoče obrisane živalske dlake na vseh delih telesa.

V procesu obdelave hišnega ljubljenčka bo bolha aktivno skočila iz nje, je treba predvideti in preprečiti, da bi se bolhe širile po stanovanju.

Pelin je dober ljudski pripomoček za bolhe in mladiče. Za mucke in za mačko je neškodljivo tako, da bodo po postopku otroci lizali. Vendar pa je priporočljivo, da je raztopina na plašču mucke čim dlje: močnejši se bo vonj pelena absorbira v plašč in kožo živali, bolj zanesljivo bo zaščiten pred parazitom.

Pregled

V Dmitrovki nihče ni nikoli kupil balonov iz bolh in klopov.Na splošno se mi zdi, da sem en tak nenavaden parazit v mački, ki jo prinesem. Pelin sem včasih naredil v starem načinu, mokro s krpo, zamazal mačko - in tako vsaka dva tedna. Stvari pol ure, potem pa varno zaženite v hišo in se ne bojim, da se bodo bolhe na to pojavile.

Tamara, Dmitrovka

Card in redno česanje

To je - najbolj očitna, ampak tudi najbolj delovno intenzivna pri uporabi tradicionalnih pravnih sredstev proti bolham pri mačkah in psih. Globinski greben zanesljivo izloča iz živalskega krzna vse parazite in njihov iztrebek.

Vendar pa ista metoda ne zagotavlja nadaljnje zaščite za hišnega ljubljenčka. Česanje se šteje za najboljši ljudski način, ko morate odstraniti bolhe od mucka ali kuža. Ne smemo jih zamazati z ostrimi sredstvi in ​​veliko kemičnih insekticidov bo za njih nevarno.

Česen in pravila za njegovo uporabo

Česen in njegov vonj imajo odvračilni učinek na parazite. Znano je, da ljudje, ki neprestano uporabljajo česen v hrani, skoraj napadli bolhe: paraziti občutek Vonja sestavine česen ujet v krvi.

Podobno je česen, kot ljudsko sredstvo za bolhe, mogoče uporabiti proti mačkam in psom. Edina razlika je v tem, da živalim ni treba jesti.

je treba zdrobiti nekaj zob v chesnokodavilke in nato dobljeno brozgo za zapolnitev tri ali štiri kozarcev vode in napolni preko noči, proti bolham z česna. Naslednji dan se lahko ta voda obriše s hišne plašče, v bistvu - na vihru in hrbtu, kjer bo žival z velikimi težavami.

Pomembno!

Česen je strup za pse. Nekateri borci paraziti svetujemo, da dodamo manjšo količino tega v hrani, vendar pa lahko povzroči prebavne motnje, zastrupitve in celo smrti živali.Zato je treba zdravila, ki temeljijo na česnu, nanašati le na volno in v takšnih količinah, da tudi pri lizanju ne škodijo psu ali mački.

Borska žagovina

Mnoga ljudska pravna sredstva iz mačk in psov za bolezen niso namenjena odstranjevanju zajedavcev samih živali, temveč za odstranjevanje žuželk iz gospodinjskih predmetov.

Najbolj znana od teh orodij so bora žagovina - bolhe ne prenašajo vonja in se poskušajo držati proč od njega. Zato je zelo priročno postaviti tanko blazino, napolnjeno z borovim žaganjem v mačji postelji ali pod posteljnino za psa. To bo vsaj povzročilo dejstvo, da bolhe ne morejo tukaj postaviti jajc.

Drugi koristni recepti

Tudi bolj zanesljiva ljudska zdravila za odstranjevanje bolh pred mačkami in psijo so mešanice različnih rastlinskih in živilskih sestavin.

Na primer:

  • V tinkturi česna morate dodati majhno količino pivovarskega kvasa. Taka mešanica bo zanesljivo odvračala parazite od hišnega ljubljenčka.
  • Odlomek mešanice zelišč: tansy, eucalyptus in pelin. Skupaj takšen šopek zagotavlja izrazit odvračilni učinek ne le na bolhah, ampak tudi na drugih parazitih (hrošči, komarji).

  • Decokcija ali tinktura listov geranije in sivke bo hišnemu ljubljenčku omogočila prijeten vonj in bolhe so neznosni pogoji za obstoj.

Pregled

Primerjala sem različne strme insekticide in domača ljudska zdravila. Po mojem mnenju ni nič učinkovitejšega od pandurja. Ko kupite mačko v takšni rešitvi, in je za en mesec zaščiten pred bolhami. Toda kako enostavno in poceni je! To niso kemični aerosoli, iz katerih se po tednu poškoduje pes.

Anna, Kirov

Cedro olje, citronela in rožmarin so prav tako zelo učinkoviti, na podlagi katerih se pripravljajo posebni šamponi za mačke in pse.

Vendar pa bodo stroški takšnih sredstev neupravičeno visoki in se bojevali z njihovo pomočjo proti bolham samo najbolj navdušeni ljubitelji vseh naravnih raje.

Folk sredstva za preprečevanje okužbe z bolhe hišne ljubljenčke

Tudi, če ni potrebe za boj proti bolham za mačke ali pse folk pravna sredstva, je potrebno izvesti za preprečevanje okužbe s temi paraziti hišne ljubljenčke. Glede na zastrašujoč učinek večine ljudskih pravnih sredstev, lahko vsak od njih redno obvladuje hišne krzna, ne glede na to, ali ima bolhe ali ne. Zahvaljujoč temu paraziti na ulici ne bodo napadli živali in ne bodo prišli na vašo hišo.

Poleg tega je kot preventivni ukrep treba zaščititi žival pred komuniciranjem s brezdomci brezdomcev. Od njih je, da so čiste in mehek hišni ljubljenčki najpogosteje okuženi z bolhami.

Jasen primer delovanja posebnega ovratnika proti bolh