Kako uzgajati žohara: proces koraci

Srpanj 2019

Video: Dr Richard Schulze Ne postoje neizljecive bolesti 1 dio (Srpanj 2019).

Anonim

Mnogi verjamejo, da se domači insekti škodljivci hitro razširijo. In deloma je to res. In če želite izvedeti zanimive lastnosti postopka, ugotovite, kako se ščurki pomnožijo.

puberteta obdobje

Puberteta nastopi skoraj takoj, kakor hitro vzorcih fazi nimfi (kar ustreza ličink) gre v odrasli korak, tj odrasle žuželke. Običajno se to zgodi v več vrsticah, katerih število dosega šest. In od tega trenutka žensko postane sposobna oploditi in nositi jajca.

Igre parjenja

Pred oploditvijo lahko ščurki uredijo neke vrste poroke. Iniciator, praviloma, je ženska. V njenem telesu so posebne žleze, ki skrivajo skrivnost in njen vonj spodbuja privlačnost moških. Toda tudi samica lahko drugače pokaže prednosti, na primer, da razprši krila in jih stresa.

Postopek reproduciranja

Plemenske ščurki je skoraj enaka kot pri drugih vrst žuželk. Moški opazil ženske in odgovoriti na njegove metode pridobivanja, preko spolnih plošča pa se nahaja med cerkvijo na koncu trebuha, premakne semenske tekočine v telo partnerja. Potem spet začne voditi navaden način življenja, in ženska se pripravlja na starševstvo.

Po gnojenje Samica 8 - 9 in 30 - 40 jajc (točna količina je odvisna od posamezne oblike).Premikajo se ootheca - posebno kapsulo, ki se nahaja na koncu trebuha, ščiti prihodnje potomce in zagotoviti njeno polno razvoj. Ko so ličinke pripravljeni, da se oplojeno, ženski ootheca ponastavi in ​​začne valjenje nimfe, podobno odraslih ščurki, ki pa se razlikujejo od njih v senci in velikosti.

Ko pride do reprodukcije

Za ščurke ni natančne sezone vzreje. Domače vrste, torej tako imenovane Prusake, se lahko reproducirajo celo leto. In Samo ugodne pogoje, potrebne za to, vključno sprejemljivo temperaturo (ni manjša od 15 - 20 ° C), prisotnost ozkih in temnih prostorih, kot tudi vodo in nobene hrane.

Hitrost vzreje

Verjame, da se domači ščurki hitro razmnožujejo. In to je nekako res. Dejstvo je, da lahko v svojem celotnem življenjskem ženske proizvajajo več sklopke, poleg tega po prvi moški ni potrebovala pomoč, saj ohranja moški semenske tekočine v posebej določenih delih telesa. In v pravih trenutkih material preprosto prodre v jajce, kar je razlog za oploditev.

Skupno število sklopk lahko doseže 10 (in pri nekaterih vrstah 50 - 60). To pomeni, da je za redno razmnoževanje potomcev na ščurkovko zadostno samo eno samo oploditev. In če menite, da se lahko naenkrat zakasnite na 30 do 40 jajc, potem lahko hitrost resnično velja za precej visoko.

Zanimivosti

Končno nekaj zanimivih dejstev o reji ščurki:

  1. Obdobje brejosti jajc lahko spreminja in doseže 60 - 90 dni (včasih "nosečnost" se raztegne na šest mesecev).To vpliva na pogoje ženske navade: bolj ugodne so, hitreje bo potekal razvoj.
  2. Samci nekaterih vrst ščurki lahko poskrbi pravi "borbe" za svoj najljubši ženski: "rit" drug drugega, oddajajo glas zveni zastrašujoče. Nekateri celo poskušajo leteti, da bi pritegnili pozornost potencialnega partnerja.
  3. Ameriški ščurki in nekatere druge sorte za vzrejo ne potrebujejo partnerjev. Oploditev jajčeca poteka nespolno brez moških, in to se imenuje partenogenezo.
  4. Nekatere vrste ščurkov skrbijo za novorojenčke in jih nekaj časa varujejo. To je vrsta materinskega instinkta, ki je redka med žuželkami.
  5. ščurki so nočne, podnevi, pa praktično ne gredo iz svojih zatočišč. In reprodukcija, prav tako poteka v temnih prostorih, lahko prisotnost svetlobe moti.
  6. Moški in ženske se lahko razlikujejo po videzu. Tako so samci manjši, njihova krila pa so bolj razvita. In na koncu med cerci trebuha poka spolnih ploščo (grifelki), preko katerega se oploditev izvede.
  7. ootheca je gotovo jamstvo za razplod, saj vam omogoča, da ohranijo določeno temperaturo jajc in jih zaščititi pred vlago in strupenih snovi.
  8. Domači rdeči ščurki se razmnožujejo hitreje kot npr. Ameriški ščurki. In to je povezano z nekaterimi razlikami v življenjskem ciklu: v rdečih insektih se puberteta pojavlja prej.

Sedaj veste, kako se rdečelaske in drugi ščurki pomnožijo.