Kako buha rat i kako da biste dobili osloboditi od njih

Ožujak 2019

Video: SCP-882 A Machine | Object Class: Euclid | Church of the Broken God SCP (Ožujak 2019).

Anonim

Bolje večinoma živijo na lasišču hišnih ljubljenčkov, hranijo se na njihovi krvi. Po nekaj časa lahko napolnijo celotno hišo ali stanovanje, lastniki nenehno doživljajo neudobne občutke od ugrizov na telesu, kar že samo po sebi pomeni signal, da se z njimi borijo. Ljudje poskušajo znebiti opsesivnih spremljevalcev na vse možne načine. Najprej pa je pomembno ugotoviti, kje so vir in kraji utemeljitve parazitov.

rat Bolhe izgledal in kako ločiti

rat bolhe (zemeljski) imenovana velik rod krvosesnih, ki so parazitska na različnih glodalcev. Najbolj grozljiv predstavnik te družine je bolha južne podgane - nosilca kuge. Skozi njen ugriz se prenašajo tudi številne druge nevarne za človeške bolezni.

Te majhne žuželke se nikoli ne pripajajo svojemu gospodarja, služijo le kot začasni objekt za nasičenost, pojavijo se, ko je kri potrebna. Če želite živeti v krajih počitka živali, na primer v notranjosti gnezd, luknje.

Izgleda rat bolh človeško oko kot mnogi kolegi: majhen, približno 3 mm, temno rjave barve. Zanj je značilna prisotnost dolgih zadnjih nog, s katerimi opravi skoke do višine do 30 cm.

orientalski rat bolha razlikuje od

Južna parazitov podgane pred nekaj stoletji je bilo uvoženo iz toplejših državah, z zimsko bitij v številnih pristaniščih, to je, če se je začelo njeno širjenje in napolni ves svet.

Glavna razlika je v tem, da tretji izrastek spolne klešče pri moških izgleda veliko večji od ostalih. Iz drugih razlogov so podobni svojim sorodnikom.

Boj podganje bolhe v domu

Če govorimo o značilnostih bioloških procesov, iz podganjih bolh, se ni razlikoval od mačko, psa, kleti, druge vrste. Iz tega sledi, da lahko v posameznih hišah in apartmajih tudi pogosto živijo.

Če želite iz družine voziti družino z bolhami, morate:

  • blokirati dostop do prostorov;
  • Osvobodite mačke ali pse, ki sesajo krvave, ki živijo z vami;
  • Uničite odrasle osebke, njihove ličinke.

Ti ukrepi bi bilo treba storiti v strogem zaporedju, sicer tvegate sčasoma znova postati talec, da imajo novo prebivalstvo in še naprej boriti.

Relativno je enostavno uničiti parazite doma, vendar se moraš še znojiti. Pri zdravljenju specifičnega aerosola insekticid za rešitev problema s starejšimi krvnih poganjkov, ki pa ličinke zahtevajo drugačen način. Boj proti njim je mogoče, z uporabo prahu ali sodobnih mikrokapsuliranih skladov. Toda v večini primerov je še vedno bolj smiselno, da se zatečejo k pomoči strokovnega zatiranja škodljivcev. Strokovnjaki teh služb uporabljajo močno preizkušene droge, zaradi česar vam neizkušeni gosti ne bodo več motili.

Prihodki od podganjih bolh

Najbolj učinkovit način znebiti malo vampir ali kako kompetentno boj:

  • aerosolov: Raptor, racija, boj, Medilis Tsiper, Tetriks, malation (Ta sredstva lahko uporabimo za ravnanje soba, hišne živali);
  • Insekticidni prah: Čista hiša, Pyrethrum, Fas.

Folk zdravilo za bolhe podgane

Ljudski recepti so bili že od nekdaj v uporabi, naše prababe so vedele, kako pomagati sami. Najbolj učinkovite od njih so naslednje:

Žetev: lovorjev list, tansy, pelin, meta, kamilica. Te rastline obesijo s svežnji ali pa se razprostirajo v okuženih prostorih. Prav tako lahko uspešno uporabite zeliščne infuzije, napijejo in nato vodo hišo.

Bloki preprosto ne prenašajo ostrega vonja, tako da lahko varno pustite sveže drobnja na vseh krajih, ki so vam všeč. Da bi povečali učinek česna, jih mletite in jih potresite s tlemi. Po 15 minutah lahko zberete vse, obrišite z vlažno krpo.

Žagovina, sekanci iglavcev. Zelo so primerni za uporabo kot polnilo za vzmetnice za hišne ljubljenčke.

Citrus Fragrances. Za te namene so kože pomaranč, tangerij, grenivk, limonov idealne.

V času mokrega čiščenja se v vodo lahko doda milo in kis.

Kaj se bolha bolha z bolhami, ki se bojijo

Bol boje se bojijo naslednjega:

  • dejanja insekticida, vključno z njegovim vonjem pri hišnih ljubljencih;
  • temperatura okolice pod -15 ° C in nad +45 ° C;
  • direktna sončna svetloba;
  • voda.