Kako uništiti žohara u stanu zauvijek

Siječanj 2019

Video: Genijalan trik kako se riješiti žohara i pauka jednom zauvijek (Siječanj 2019).

Anonim

Kako uničiti ščurke v stanovanju za vedno? Naloga popolnega uničevanja ščurkov v lastnem stanovanju je trenutno preprosto rešena. Precej težje je ohraniti dosežen rezultat in preprečiti novo vdor "nadležnih sosedov".

V apartmajski hiši vedno obstaja nevarnost okužbe stanovanja s ščurki. Žuželke se popolnoma premikajo skozi prezračevalne gredi in kanalizacijo. S plosko telo spretno prodrejo tudi v majhne razpoke v plati, balkonska vrata, plošče. Pogosto vlečejo v stanovanje od vhoda. ščurki so stoletja evolucije so razvili sposobnost, da se uporablja za kemijsko delousing objektov in ne bodo odzvali na delovanje strupov, ki so se večkrat uporablja.

Tako je problem uničenja ščurki v apartmaju vse je treba obravnavati celovito in vključuje:

 1. ščurki vse razpoložljive metode - fizične, mehanske, kemične.
 2. Navodila v apartmaju sanitarnega in strogo spoštovanje čistoče.
 3. Interakcija s sosedami in stanovanjsko družbo, ki zagotavlja domače storitve.

Kdor verjame, da je takšna pot zapletena in draga, ni prav. Apneni ščurki in zaščita njihovega stanovanja pred novimi napadi hrustljavih so po možnosti morda cenovno dostopni.

Uničevanje ščurkov v stanovanju

Kako uničiti ščurke v stanovanju?Želim še enkrat poudariti, da bodo učinek dali le zapletene metode boja. Preden se razvije strategijo za ubijanje žuželk, navedite:

 • Stopnja onesnaženja stanovanja
 • Odpri penetracija pot vašega stanovanja
 • Prisotnost težko dostopnih mestih, kjer ščurki močno množijo
 • Stopnja nevarnosti vsako zdravilo za vaše otroke in sorodnike, ki trpijo alergija

Če je zelo veliko, so bili ščurki v apartmaju njihova jajca na meji knjige, za preproge in v najbolj nepričakovanih mestih, ne oklevajte, da pokličete dezinsekcija storitev. Uporabljajo sredstva za uničevanje žuželk, veliko močnejši od tistih, ki so na voljo v trgovinah. Ena zdravljenje bo dovolj, da popolnoma izžene ščurke.

Če vidite kuhinjo ali v kopalnici nekaj žuželke ali odrasli so se bali, da začnejo od sosedov, nato vodila boj sam. Kako uničiti ščurke v hiši? Sodobni trg ponuja velik arzenal različnih načinov boja proti ščurkom doma.

Čistilci za parne kotline

Za uničenje odraslih v hiši je učinkovito uporabljati čistilce talnih parnikov z veliko močjo. Ročne naprave niso primerne za ta namen. Vroča para prodira v katere koli reže, udarci insektov. Po obdelavi ostane le, da se trupla premaknejo v zajemalko in jih vržejo v smeti.

Freezing

Če je osrednje cevi ogrevanje in vodovod v hiši varno zaprta, je možno, da zamrzne ščurkov. Za to je potrebno, da je temperatura zunaj okna nižja - 7 ° C. Škarje so zelo termofilni insekti in ne morejo vplivati ​​na zmrzalni zrak. Treba je paziti, da nimajo poti za izhod v sili - varno zaprite prezračevalne kanale in vrata v prostor.Postopek zamrzovanja v hiši se lahko izvede s preventivnim namenom.

Pasti za lepljenje

Ta metoda je učinkovita za uporabo, ko se v stanovanju pojavijo ščurki. Mala kartonske škatle, znotraj katerih so tla pokrita s posebnimi lepilnimi skladb brez sušenja zraka, razgradi v komunikacijsko cevi pod umivalnikom, skupaj podstavki, na samotnih krajih, kjer žuželke kot v gnezdu. V pasti proizvajalci namestijo dišave vabe, ki pritegnejo ščurke. Nadalje je vse preprosto - mehansko so vezane s tacami v lepilu in umrejo zaradi dehidracije. Trajanje ene mehanične past je do 2 tedna. Rabljene hiše se zavržejo in nadomestijo z novimi.

lahko to past se hitro storiti, da improviziranih doma, je treba kupiti lepilo ne suši na zraku. Prav tako, kot pasti, ki jih lahko uporabite plastično steklenico, ki je prekinil lijak in to postaviti v luknjo. Od znotraj stene steklenice so prekrita z rastlinskim oljem. Za vabo se na dno nalije malo piva. Ujetje insektov ostane olupljeno z vrelo vodo in se spere v kanalizacijo.

toksična past

počitek pasti vsebujejo toksične vabe, ki vključujejo kontaktne strupov. Insekti jedo vabo in pritrjujejo delce strupa na noge in antene. Tako razširi smrt med kolonijo svojih bratov. Ena past lahko učinkovito hitro uniči bubašvave v stanovanju na površini od 5 do 6 m². Rezultat zdravljenja je dosežen 10. - 14. dan.

geli in paste

To je verjetno najbolj priljubljena in učinkovita zdravila za samonadzora ščurki doma.Vključujejo kontaktne in kontaktne črevesne strupe. Nekateri proizvajalci vadijo mono-rumenjake, nekateri - kompleks dveh ali več toksinov, zaradi česar kolonija ne razvije odpornosti na njihove učinke.

Geli vključujejo privlačne vonjave in maščobe, ki preprečujejo, da se gel izsuši v zraku. Gel in paste delujejo počasi, ščurki smrti 10 do 14 dni po nanosu zdravila na površino. Običajno se v hiši uporabljajo 2 meseca, nato pa se soba po potrebi opere in ponovno uporabi.

Borična kislina

Obstajajo miti o izredni moči tega zdravila. Dejansko učinkovito deluje, vendar ob upoštevanju nekaterih pogojev - žuželke ne bi smele imeti dostopa do vode in drugih virov hrane. Da bi povečali učinek borove kisline, ga lahko motite s privlačnimi vabami - kuhano jajce, zdrobljenim krompirjem, zdrobom kaše. Za hitro uničenje žuželk prašek ni primeren. Učinek postane opazen po 3 do 4 mesecih po uporabi.

Aerosoli

Sodobni preparati z razpršilci niso tako strupeni za dihalne organe kot stari sovjetski "Dichlophos" in "Carbophos". Izdelujejo se brez vonja ali lahkih aromatičnih vonjav. Moč aerosolov pri hitrosti izpostavljenosti ščurkom. V prvih 2 urah po zdravljenju sobe umrejo. Droge so se izkazale za predelavo težko dostopnih mest - hrbtne površine pohištva, notranjosti preprog, razpok.

Kot odvračilo za ščurke lahko uporabite raztopine z amoniakom, denaturiranim ali koncentratom pripravkov za uničevanje škodljivcev vrtov in sadovnjakov.Izkoreniniti ščurki več ciklov uničiti mlade, ki so v tem času imeli čas, da se izležejo iz jajc.

Kako se znebiti ščurki vedno

Torej, z uporabo različnih vrst zdravil, ki jih je uspelo ubiti žuželke. Kaj je naslednje? Začnemo za čiščenje možne načine penetracije v apartmaju:

 1. Rozete posebne poteze blizu z majhnimi luknjami.
 2. zakriva začetkom raztopin okoli cevi, balkonska in vhodna vrata, podstavki in v plošče prekrivajo.
 3. Odstranimo staro ploščico in ozadje, ki postane zatočišče za žuželke.
 4. Odstranite vse uhajanje iz cevi, pip in vodovodnih napeljav.
 5. V primeru visoke vlažnosti v prostorih namestimo prisilno prezračevanje.
 6. V omarah skrivamo knjige in revije.

Da bi zagotovili, da je vaše stanovanje ni všeč ščurki, je potrebno upoštevati sanitarno režim - čas, da bi posodo, da se prepreči prisotnost drobtin na tleh in na mizah, skrivanje hrane v hladilniku čez noč ali tesen zamašek njih v paketih. Popolna čistost je smrt za parazite.

Drugi pomemben pogoj je odvzeti žuželke možnih virov vode. Ena kapljica je dovolj, da pridobijo vitalnost za osvajanje novih prostorov. Ponoči je priporočljivo obrišite ponori in umivane posode, kot tudi kondenzat iz cevi. Mokra tla v lončkih z notranjimi rastlinami najprimernejše zapirajo mulčenje in polivanje podnevi.

Stanje v MKD

Koncept "večno" v stanovanjski hiši je precej poljuben. Naše hiše, še posebej stari temelji, so okužene s ščurki. Tudi s popolno skladnost z vsemi pogoji, je možno, da je 2 - 3. ščurek priti v vašem stanovanju iz hiše, še posebej, če so sosedje v neskladju boj proti nadležnih žuželk.Najboljši način je, da se s sosedi na spletnem mestu strinjate o skupnih prizadevanjih. Če obstaja veliko parazitov, usklajuje odhod brigade za zatiranje škodljivcev. Uničenje žuželk z obsežno obdelavo stanovanj vam bo dolgo prihajalo od njihove prisotnosti, ker ne bodo pustile le stanovanja, temveč tudi vhod.

V vsakem vhodu so "nefunkcionalni" apartmaji, ki so vroče plošče ščurkovskih kolonij. Treba je združiti prizadevanja s sosedami za uničevanje insektov povsod. Če z lastniki ne morete skleniti dogovora, se za pomoč obrnite na družbo za upravljanje.

Ščurki se radi naselijo v kleti stanovanjskih zgradb, kjer je vedno toplo in vlažno. Ko se njihovo število poveča in pomanjkanje hrane, se žuželke začnejo širiti v vhod in apartmaje. Pomembno je, da kleti ostanejo čisti, preprečujejo puščanje cevi in ​​izvajajo preventivne dezinfestacije. To je delo ŽEK-a in družb za upravljanje, za kar je treba upoštevati svet stanovanja. Prav tako je treba skrbno spremljati čistočo komore za žleze in zbiralne posode za smeti.

Torej, začenši s svojim stanovanjem in konča s skupnimi območji, lahko premagate resen napad, ki je ščurki. Za vedno, odvisno od tebe.