Preventivnih mjera buha kod mačaka

Srpanj 2019

Video: Mali ubod, velika opasnost (Srpanj 2019).

Anonim

Mačke pogosto trpijo zaradi invazije bolhe Mačke, kot psi, pogosto trpijo zaradi invazije bolh. Tudi potem, ko so bile bolhe uničili prek različnih kapljic in pršila ne moremo biti zadovoljni, ker če ne bodo sprejeti ukrepi, bodo bolhe na kosmate hišne ljubljenčke spet pojavi. Zato morajo lastniki živali spomniti eno stvar - najpomembnejša stvar v boju proti bolham - preprečevanje. Navsezadnje je bolezen lažje preprečiti kot zdravljenje.

Težave Vir

Vir problema je lahko ne le bolhe na mačke Ctenocephalides felis , ampak vsi drugi predstavniki so te vrste žuželk, paraziti živali. Vse bolhe raje krijo toplokrvno. Zato lahko boli psov in podgane živijo na mački. Dobra novica je, da je preprečevanje iz obeh, pa tudi zdravljenja, enako in enako. Zato sploh ni smiselno razumeti, kateri bloki lahko pridejo v hišo in kako se med seboj razlikujejo.

Nevarnost bolh

Bolhe lahko nosijo veliko število bolezni. Pri mačkah povzročajo:

 • anemijo;
 • alergija;
 • dermatoza;
 • nevravestija;
 • mikoplazmoza;
 • Helminthiasis.

dermatoza - ena od bolezni, ki lahko bolhe okužijo mačke

, zato je treba preprečiti nastanek bolhe v hiši. Preprečevanje je še posebej pomembno, če so mačke. Za njih je uporaba zdravil je kontraindicirana v prvih tednih življenja, ampak številčnost bolh, ki so padle iz svoje matere, ki jih lahko celo ubije, ki povzroča hudo anemijo in črevesnih črvov.

Po branju enega od naših člankov se lahko naučite, kako zdraviti majhen košček od bolhe.

Naši bralci priporočajo!

Da bi se znebili bolh, naši bralci svetujejo Pest-Reject repellerju. Delovanje naprave temelji na tehnologiji elektromagnetnih impulzov in ultrazvočnih valov! Absolutno varno, ekološko sredstvo za ljudi in hišne ljubljenčke.

Več tukaj …

rizičnih skupin

Pomembno je, da natančno vedo, kdo bi moral biti v prvi vrsti videti zmeden bolhe in preprečevanje zajedavcev pri mačkah.

V skupini za tveganja najprej obstajajo tiste živali, ki radi hodijo in pogosto zapustijo hišo. To še posebej velja za zasebne hiše, kjer mačke večino svojega življenja preživijo na dvorišču in na ulici, hodijo z drugimi živalmi. Če mačka živi v zasebni hiši, je treba redno izvajati preventivne ukrepe proti bolham, ne glede na to, ali so bolhe ali ne.

Na tveganja na prvem mestu so te živali, ki radi hodijo in pogosto od hiše

Podobno je v nevarnosti, so stanovanja v prvem in zadnjem nadstropju - to bo povedal nobenega veterinarja. Apartma v zadnjem nadstropju obkroža podstrešje in streho. Od tam lahko bolhe, ki živijo v gnezdiščih ptic, vstopijo v prezračevalno gred in reže. Apartmaji v pritličju so nad kleti. Kleti so skoraj vedno polni buhrov - navsezadnje živijo zalezljive mačke, podgane, miši. In vsi so nosilci bolh. Iz kletnih bolh vstopi v hišo skozi razpoke.

Tudi v skupini za tveganje so mačke, ki živijo vzporedno s psi.

Preventivni ukrepi

Preprečevanje ni zdravilo. To so ukrepi za preprečevanje infestacije z bolhami. Za mačke so pomembni naslednji preventivni ukrepi:

 • redni pregled živali;
 • sistematično pranje mačk s šamponom proti blatu;
 • čiščenje hiš;
 • nosi antiparazitni ovratnik.

Kako pravilno nositi boltni ovratnik (video)

Pregled živalske vrste

Da bi preverili, ali so mačke pri mačkah, je treba pravilno pregledati žival in širiti lase. Posebna pozornost je namenjena repnemu območju in razbremenitvi. Koža zdrave živali mora biti čista, rožnato-bela, brez glavnikov, ran, koren.

OPOZORILO!

Za hitro odlaganje bolh, obstajajo le tri učinkovite možnosti:

 • Klicanje storitve dezinsekcije (drago);
 • Nakup elektronskega repellerja (1390 rubljev);
 • Kemikalije (sumljivi učinek).

  Preberite več tukaj …

  Če najdete skorje in glavnike, najverjetneje mačka ima bolhe. Tudi o prisotnosti bolha govorijo črne pike na koži in volni.

  Redni pregled živali - ukrep za preprečevanje okužbe z bolhami

  Pranje mačk

  Mačke je treba redno oprati v preventivne namene. V ta namen lahko uporabite navadne šampone, namenjene kopanju mačk. Učinkovitejši je šampon proti blatu. Vključuje eterična olja rastlin, ki odbijajo bolhe in različne vrste repelentov. Takšen šampon ne samo odstranjuje bolečine iz slike, ampak tudi ustvarja nevidno zaščito pred paraziti na živalski volni. Vonj odseva žuželke in raje ne skoči na mačke.

  Mačke je treba redno spirati v preventivne namene

  Enak učinek je mogoče doseči, če naneseš tar milo . V ljudski medicini se šteje za zelo učinkovito zdravilo za bolhe tako pri ljudeh kot pri živalih.

  Čiščenje sobe

  Vsak teden je treba skrbno očistiti hišo. Čiščenje vključuje pranje tal, čiščenje oblazinjenega pohištva in notranjih predmetov iz prahu. Površine je treba izpirati na višini do ene in pol metre od tal, po možnosti z uporabo mila-ocetne raztopine.To pomaga mehanično znebiti ličinke bolhe in ustvariti pogoje za njih, ki so nesprejemljivi za življenje. Čistoča je številka ena sovražnika bolh.

  Čistost - sovražna bolha številka ena

  Ravnanje s hišo

  Občasno lahko stanovanje obravnavate z nekakšno drogo proti plazljivim in odbijačim žuželkam. Lahko je:

  • "Dichlorvos";
  • "Čista hiša";
  • bojni poveljnik;
  • Raptor .

  Obdelava bo omogočila uničevanje naključno ujetih bolh in preprečevanje njihovega razmnoževanja z neizogibno okužbo mačk. Pomembno je le vedeti, da je treba med trajanjem zdravljenja živali odstraniti iz hiše.

  Ovratnice

  Ovratnice so:

  • z insekticidnimi kemikalijami;
  • z eteričnimi olji;
  • ultrazvočno odbijanje.

  Kot profilaktična sredstva uporabljajo ultrazvočne ovratnike in izdelke z eteričnimi olji. Njihova posebnost je, da so v celoti brez strupenih snovi in ​​popolnoma neškodljivi za mačke. Ultrazvočni ovratniki oddajajo ultrazvok na določeni frekvenci v območju, ki je neprijetna za bolhe. Insekti prestrašijo ta zvok in ne skočijo na žival.

  Metode za boj z bolhami pri mačkah (video)

  Druge ovratnice so impregnirane z eteričnimi olji rastlin repelentov - perzijske kamilice, pelin in druga zelišča. Vonj teh rastlin zastrašuje bolhe. Ovratnica segreva kožo mačke in eterična olja aktivneje izhlapi, kar določa učinkovitost zaščitne opreme.

  Ovratnice delajo več mesecev, ki varujejo mačko pred insekti. Udobnost med njimi je, da jih ni treba odstraniti.

  Preprečevanje ne traja veliko časa in ne toliko denarja kot zdravljenje živali. Toda ščiti mačke iz številnih težav in jim ne dovoljuje, da bi se spoznali z bolhami, pri čemer bi lastnika živali preprečili nepotrebne težave in obisk veterinarja.