Lijek za buhe

Srpanj 2019

Video: Prirodni sprej protiv buha - RECEPT (Srpanj 2019).

Anonim

, takoj ko je sodba, ki žive bolhe v hiši, ki je vgrajen, zmeden lastniki začeli iskati zanesljivih izdelkov proti bolham, ki daje, niti toliko ni dovolj, in stoodstotno jamstvo. Vendar pa sodobna trg gospodinjskih kemije ponuja široko paleto insekticidom izdelkov, ki celo strokovnjaki komaj so vodeni v vsej njegovi raznolikosti. Zato je skupnemu človeku potrebno vsaj uvodno znanje, da bi našli pravo orodje za uničenje bolh.

Najprej smo ugotovili, da je zdravilo za bolhe v stanovanju in sredstva za boj proti bolhe pri domačih živalih - sta dve različni kategoriji sredstev, vendar pa se morajo med seboj dopolnjujejo. Po odhodu bolhe v preprogi - lahko večkrat okuži svojega hišnega ljubljenčka, in zdravljenje prostor, vendar pozabili na živali - tveganje ponovno bolhe vzgojiti v stanovanju.

Poskusimo razumeti glavne smeri, ki obstajajo v tej industriji, da bi lahko izbrali najučinkovitejše sredstvo, primerno za vaš položaj.

Razvrstitev glavnih aktivnih sestavin

Izbira za shranjevanje primerno sredstvo za bolhe, ne pozabite navesti glavne aktivne snovi v njegovi sestavi. Konec koncev, kaj je varno za pse - lahko je smrtno za mačke. In snov, ki pomaga živali - ne bo učinkovita kot sredstvo za zemeljske bolhe. Torej, naštevamo glavne aktivne snovi, ki tvorijo insekticide iz te skupine.

Piretrinji

Piretrinji so skupina naravnih snovi, ki so narejene iz cvetov krizanteme. V to skupino spadajo šest vrst te snovi, ki pa niso podrobno opisane na embalaži. Glavni učinek zdravila, ki vsebuje piretrin, je raztrganje živčnih vlaken pri žuželkah in s tem paraliza in smrt bolhe.

Izdelki, ki temeljijo na tej snovi, se običajno uporabljajo za odstranjevanje bolh pri živalih, čeprav se lahko piretrini v kombinaciji s permetrinom ali sinergistom uporabljajo za razkuževanje hiše. Možnost zastrupitve s to snovjo pri predelavi živali je nizka, vendar ni izključena.

Piretroidi

Piretroidi so skupina sintetičnih snovi, ki se imenujejo kot analogi piretrina. Ta skupina vključuje: pirmetrin, ethofenproks in fenotrin. Te snovi delujejo počasneje od izvirnika, vendar pa ima učinek podaljšan učinek. Učinek je podoben - centralni živčni sistem žuželk paralizira, kar povzroča bolhe skoraj takojšnjo smrt.

Piretroidi se uporabljajo predvsem v zdravilu za klopi in bolhe pri živalih. Vendar pa je treba upoštevati dejstvo, da je samo ethofenprox primeren za mačke, medtem ko pirermetrin lahko povzroči močno zastrupitev pri mačkah, do smrtnega izida.

Organofosfati in skupina derivatov karbamične kisline

To je skupina snovi, ki so del sredstev, tako za uporabo v gospodinjstvu, za potrebe kmetijstva in za živali. Glavne snovi: karbofos, diklorvos, metilmerkaptofori, tiofos, diazinon, propoksir, metilkarbamat). Verjetno vsaka oseba močno povezuje te koncepte: bolhe - dichlorvos, saj so se te insekticide vedno šteje za glavno orožje proti žuželkam od časa Sovjetske zveze.Zgoraj opisana skupina kemikalij deluje tako, da blokira proteinske receptorje v živčnih celicah parazitov. Zato bolhe takoj umrejo.

Vendar se organofosfati nikoli ne smejo uporabljati pri mačkah pri mačkah, hrtih in gugah, ker so za te snovi zelo strupene.

Imidakloprid

Imidakloprid je nova generacija snovi, ki deluje izključno na bolhah in blokira njihov živčni sistem. Uporablja se predvsem za dezinsekcijo hišnih ljubljenčkov, za katere je bila razvita. Varno in nestrupeno.

Fipronil

Fipronil - je tudi relativna novost insekticidov. Sintetična snov, ki povzroča paralizo živčnega sistema v bolhah, podobno kot prejšnja. Uporablja se za odstranjevanje bolh iz živali, za katere je praktično varna, vendar pa lahko nekatere živali občutijo posebno občutljivost za zdravilo.

Metaflumizon

Metaflumizon - se nanaša na snovi skupine semikarbazon. Njeno delovanje temelji na popolni blokadi atomov natrija v živčnem sistemu bolh, paraliziranju in ubijanju teh parazitov. V bistvu je ta spoj varen za živali, lahko pa tudi pri nekaterih posameznih živalih povzroči preobčutljivost za zdravilo.

Selamctin

Selamektin je polsintetična snov, ki tudi paralizira živčni sistem bolh in se uporablja pri insekticidih za živali. Kljub učinkovitosti tega zdravila pa se ne priporoča uporaba na mladičih ali mladičih, oslabljenih ali preveč "vitkih" živalih. To je posledica dejstva, da se zdravilo hitro absorbira skozi kožo neposredno v kri in lahko povzroči zastrupitev.

Nitenpirim

Nitenpirim je insekticid, uporabljen peroralno za boj z bolhami pri domačih živalih.Ubijanje bolh na živali za pol ure, medtem ko je popolnoma varno.

Razvrstitev po vrstah proizvodov

kot sredstvo bolh delimo s prihajajočim del aktivne snovi, ki jih delimo na vprašanja in obliko. V večina bolh insekticidi voljo v obliki praška, pršila, losjon, šampon, plitvo ovratnik, kapljice in tablete.

treba takoj poudariti, da vrste, kot losjona, šampona, ovratnik, kapljice za tablete in pozicionirana kot učinkovito sredstvo za bolh pri živalih. Občasno - kot zdravilo za bolhe za ljudi.

  • ovratnica proti bolham - ima v bistvu negativni učinek, ki preprečuje napad bolhe na živali. Na načine profilakse je mogoče pripisati bolj verjetno.
  • Losjon in šampon - njihova uporaba je povezana s pranjem živali, ki prav lahko proti njej, še posebej mačke. Učinek teh pravnih sredstev ni tako hiter, vendar traja do trajanja izpostavljenosti. Najmanj toksićno za żival, saj je koncentracija aktivne snovi nizka.
  • Tablični računalniki - akt hitro in učinkovito, če ste prepričani, da je žival, da jih pogoltnejo. Toda živali ne strinjajo vedno in imajo čuden okus dobre droge …
  • kapljice - najbolj priljubljena droga med ljubitelji živali. Uporablja se, ko živalka okuži bolhe z uporabo teh kapljic v viharju hišnega ljubljenčka. Učinkovito, udobno in hitro, vendar ne vedno varno za živali. Zato je vedno treba gledati na zdravilno učinkovino.

In tukaj je zdravilo za bolhe doma bolj pogosto - v prahu, bolha sprej ali poseben kos krede, saj so ta sredstva dobro in udobno ročaj veliko površino.

  • Spray - najbolj primerna oblika sproščanja insekticida, omogoča hitro in učinkovito obdelati veliko površino.Vendar pa ni primeren za izkoriščanje oseb z motnjami dihal.
  • Prašek - pade na tla, kjer paraziti živijo večinoma. Vendar pa ne omogoča obdelovanja sten in pohištva, po vsem tem pa distribucija bolh ni le tla, ampak tudi višina pol metrov.
  • Crayon - priljubljen, ne pa tudi zelo učinkovito sredstvo za bedbugs in bolhe, vendar vam omogoča, da predstavi najbolj problematične habitat teh žuželk.

Najbolj priljubljena sredstva za bolhe

Nalaganje …

Generacije se odločijo za najboljše zdravilo za bolhe. Klasična ostaja zgoraj omenjeni diklorvos, pa tudi dobro zdravilo za bolhe v hiši - "Precor 2000 Plus".

profilaktično proti ugrize bolh v obliki ovratnika ima navadno zelo dober učinek Vendar - na najnižji-mogoče stiku z bolhe.

Ali lastniki hišnih živali priljubljeno sredstvo za bolhe "Leopard", ampak to ni za vse pse in mačke, in lastniki predstavnikov družine mačk, je bolje, da izberete možnost "dano" - zdravilo za bolham, podobno kot prejšnje, vendar z različnimi aktivnimi snovmi.

Izkupiček od bolh - folk recepti

Poskus, da bi našli pravo orodje, ki ga potrebujete proti bolham, če ne more še enkrat v stik s kemijo ali v hiši z majhnimi otroki, ki so veselo Lizanje kot sama tla, in vse, kar pade na njega, smiselno je uporabiti modrost ljudi. Navsezadnje, kaj je ljudsko sredstvo - je izkušnja generacij, statistični podatki, ki so jih nakopičili naši predniki.

In sodobna sredstva so veliko bolj učinkovita, vendar imajo ljudske metode pravico do obstoja. Dolgo je bilo ugotovljeno, da bolhe ne morejo ostati diši.Zato je priporočljivo, da zdravite sobo, napolnjeno s pelinami, poprove mete ali aromatično cedro. Primerna je tudi visoko koncentrirana aroma citrusov.

Na ta način bo vaša hiša dišeča in bo bolha čista za dobro - za zdravje. To je vredno samo pripraviti na sestanek s svojimi otroki v bližnji prihodnosti, ker so nedokončani gostje verjetno imeli čas, da položijo jajca. Kateri mesec bo postala majhna in zelo lačna bolha …