Vrste fumigacija od žohara

Srpanj 2019

Video: Zohari 2 dio (Srpanj 2019).

Anonim

Proizvodnja priprav in sredstev za zatiranje žuželk ne stoji mirno. Na prodajnih policah se vsako leto pojavijo novi predmeti. Kako izbrati tako veliko količino blaga je točno tisto, kar bo enkrat za vselej prihranilo nepozabne sosede? Razmislite o enem izmed najbolj priljubljenih in iskanih sredstev za uničevanje ščurkov - fumigatorja.

zaplinjevalcu kako deluje

Veliko slab predstavljati, princip delovanja, prednosti in slabosti zaplinjevalca. Imajo že dolgo uporablja v domu za zaščito pred ščurki in komarji, vendar ne vse naprave delujejo s polno zmogljivostjo. Za pravilno izbiro bomo ugotovili, kateri izmed najučinkovitejših je najbolj učinkovit. Začnimo z glavnim in ugotovimo, kaj je zaplinjevanje in načelo delovanja.

Zaplinjevanje temelji na segrevanju snovi, ki vsebuje insekticide v njegovi sestavi. izhlapi pri segrevanju pridejo v zrak in je smrtonosni učinek na insekte. Te sestavine so skupno ime - "fumiganti", od tod tudi ime naprave - zaplinjevalec, grelec strupene snovi.

Trgovinske mreže ponujajo širok izbor različnih sprememb takih naprav. Lahko jih delimo s svojimi značilnostmi v dim, električno in vodo. Vsak od njih je dober na svoj način. Vse tri vrste kombajnov deluje na principu segrevanje strupene snovi in ​​strupenih hlapov dobili v zrak, ki vodi v množično smrt insektov, vendar so popolnoma neškodljivi za ljudi.Spodaj je opis vsake vrste naprave za uničenje Prusaka.

dima zaplinjevalci

dima zaplinjevalci lahko v obliki spirale, ki gori, dodeljuje strupenih hlapov, in ga odbija insekte. Najbolj učinkovit detektor dima je Raptor. Popolnoma uniči populacijo ščureka na tretiranem območju. Razmislite, kaj je Raptor dima.

To se razlikuje od vseh drugih repelenti, pasti in geli za njihovo sposobnost, da se hitro porazdeli po prostoru in s tem uniči vse žuželke. To je mogoče doseči na tri načine:

 1. Kako v spiracles ščurki in nato v hemolimfi, če popolno paralizo in skorajšnjo smrt.
 2. Insekticid je kontaktni strup, ki se na lupino prodre neposredno v insekt.
 3. Strupi v prostoru za obdelavo, da se usede na pohištvo, na tleh, stene in preživele osebe bodo v stiku z onesnaženo površino in nabralo na nogah in ostankov citin strupa. Ko čistite antene, bo strup vstopil v črevesje in pripeljal do smrti.

V celotnem območju prepiha ščurkov so najučinkovitejši dama z Peridotit. Tudi blagovne znamke, kot so Tsifum, City, Raptor in Quiet Evening, so zelo priljubljene. Pri uporabi le-teh je priporočljivo lepilo za prezračevanje s papirjem ali gazo. Edina velika pomanjkljivost pri delu z dami je dolgotrajno stabilen vonj, vendar ne več kot en teden. Treba je imeti v mislih varnostne predpise pri uporabi dimni signali:

 1. Vse živali in ljudje bi morali zapustiti služil sobo
 2. Vse postavke in gospodinjskih predmetov potrebujete za dobro zapakirati
 3. Ne pustite odpreti okna in balkonska vrata
 4. To je potrebno, da se zagotovi dostop dima v kopalnicah in prostorih
 5. Vse pohištvo je treba odmakniti od stene, mize in omare, da razkrije
 6. Prezračevanje mora zapečatiti gaze trak
 7. Če imate požarni alarmni sistem, je treba brez toka in senzorji so zaprte, tako da je To ni delo

zaplinjevalec električni

poleg njihove kakovosti in priljubljenosti - zaplinjevalca z grelcem za plošče, zdravljenih s posebno spojino.

Ta bojler je električni aparat, s katerim se izvede ogrevanje posebnih plošč z insekticidi ali tekočino v posebnih steklenicah. V večini primerov se uporabljajo repelenti proti komarjem in midges. Za učinkovitejši nadzor nad žuželkami se uporablja tekočina. Ena steklenica tekočine deluje trikrat dlje kot ena plošča. Popularni onesnaževalci, kot so Reid, Mosquitol, Fumitox, Picnic in Raptor, so priljubljeni. Rak ima funkcijo nastavitve in ima časovnik. Uporabljena tekočina ima lahko vonj evkaliptusa ali na splošno brez vonja.

Zanimiv in novost - ultrazvočni fumigator Raptor. Z njeno pomočjo se lahko znebite ne samo ščurkov, temveč tudi miši, muh, mravelj in drugih zajedavcev na površini do 80 m². Ta naprava je varna za ljudi, živali in ne predstavlja nevarnosti za okolje.

Enostavnost uporabe in majhna poraba energije omogočata, da je Raptor priljubljena in nizka cena dostopna za vse segmente prebivalstva.

Če želite začeti z delom, morate zažigati sesalnik v vtičnico, ki ni manjša od 20 cm od tal. Indikatorska lučka vas bo obvestila o aktivaciji, po kateri morate izbrati način delovanja pri nizkih ali visokih frekvencah. Za žuželke morate izbrati visoke frekvence. Nekaj ​​časa se ne bojte ostre invazije na žuželke - to je začasni pojav, povezan z neugodjem. V nekaj tednih bodo škodljivci popolnoma izginili. Glavni pogoj ni, da izklopite Raptor, dokler ščurki ne izginejo v celoti.

Uničenje na ta način je veliko cenejše od uporabe kemije. Ni potrebno fizično prizadevati za pripravo prostora. Naprava absolutno ne oddaja škodljivih kemičnih spojin!

Pri vgradnji aparata v bližini zavese, zavese in preproge boste zmanjšali vpliv na delo. Priznano je, da je več efektov za uporabo več fumigatorjev. Ena naprava je zasnovana za površino do 80 m².

Akvafumigatory

Najbolj priljubljena akvafumigator. Veliko pozitivnih pregledov je prejelo zdravilo Raptor.

Kakšna je lepota te naprave? Je zelo enostaven za uporabo. Moraš lepljati vodo v posebno posodo. Glavni pogoj za varno delo s tem zdravilom je zapustiti prostor, dokler ne pride do gostega uparjanja. Previdnostni ukrepi in priprava prostorov so enaki kot pri delu z dimnimi bombami. Vredno je, da je aquafumigator cenejši od drugih naprav.

Glavna snov, ki vsebuje aquafumigator, je cytoenotrin. To je popolnoma varno za ljudi, vendar škoduje ščurkom. Priporočljivo za uporabo v domovih z majhnimi otroki. Pri uporabi je ubil, ne samo ščurki, ampak tudi vse žuželke, ki so v obdelanem področju.

Kako deluje aquafumigator? Strup je nameščen v posebni posodi. Za začetek procesa, morate dati akvafumigator v drugo posodo in dodamo malo tekočine. Reakcija se začne s sproščanjem pare, ki vsebuje citotin ali druge snovi. Hlapi prodre v nedostopnih območjih, prezračevalnih jaškov, pohištvo in celo posteljnino. Torej, če so tam tudi bugovi, jih lahko pozabiš.

Tako kot vse take naprave, akvafumigator ima dve slabosti:

 1. Močan poseben vonj
 2. Ne uniči jajca insektov

Prva pomanjkljivost je odpravljena temeljito zračenje obdelanega prostora.Druga je ponovno obdelana po kratkem času.

Pri obdelavi dom ščurki morate upoštevati nekaj nasvetov proizvajalca:

 1. Za izvajanje jedi in izdelkov iz
 2. omare sproščanja in nočnih omaric iz stvari in pusti vrata odprta
 3. Odklopite požarni alarm v prisotnosti
 4. Set akvafumigator v središču prostora na ravno vodoravno površino
 5. cvetje, živali ne sme biti v prostoru, ki se obravnavajo
 6. ponovno zdravljenje ščurki 3 tedne pri preprečevanju

Uporaba navedeni postopek za zatiranje insektov, itd Varnost vila, lahko znebite slabega okolico enkrat za vselej.