Što miševi jedu kod kuće?

Svibanj 2019

Video: TALENTI PJEVANJE - Ema (Svibanj 2019).

Anonim

Glodavci so že skoraj dolgo osvojili skoraj ves planet. Do danes je njihovo populacijo sestavljeno iz ogromnega števila vrst, podvrst. Samo ruski prostori imajo več kot 12 vrst družin miši. Nekateri živijo v naravi, imajo raje gozdove, stepe, travnike, drugi iščejo kraje bližnje soseske s človekom.

Dekorativne miši so uvedene kot hišne živali, vendar se njihovo vedenje in prehrana bistveno razlikujejo od neutrudenih bratrancev.

Kateri miši jedo doma in naravo

Če se odločite za hišo doma, potem poleg bistvenih podrobnosti, ki zagotavljajo udobno življenje in skrb za hišnega ljubljenca, je pomembno vedeti, kako oblikovati brezhiben meni. Hrana mora biti okusna in vključevati vse potrebne vitamine.

Najlažji način je, na primer, uporabiti pripravljeno uravnoteženo industrijsko krmo, posebej za miši. Vendar pa nekateri skrbi za kakovost in pripravijo hrano sami. Sestavine hranilne snovi je v celoti določena z dejstvom, da majhne živali navadno uživajo v naravnih pogojih.

To so lahko:

  • zrna: ječmen, pšenica, rž, oves;
  • oreški in semena: arašidi, lešniki, orehi, sončnice;
  • sadje in zelenjava: squash, korenje, bučna, kumare, banane, jabolka;
  • zelenica: koper, peteršilj, zrna žita.

Kateri netopirji jedo doma in jih poje v naravi?

Večina ljudi sploh še nima pojma, kaj je treba krmiti netopirje v ujetništvu, nekateri od njih se na splošno štejejo za vampirje. Dejansko obstaja več kategorij, od katerih ima vsaka svojo prehranjevalno navado (insektivore, zveri, nektarine in druge).

Tisti, ki hranijo žival domov, naj ugotovijo, kaj je bilo nasičeno v naravi. Iz tega izberete potrebne izdelke.

Veliko netopirjev raje kondenzirano mleko, razredčeno v vodi. Živalski instinkt dela v mesojedi, jim je všeč drobno narezano meso, drobovina, žuželke (črvi, ščurki). Preostale vrste zahtevajo hranjenje različnih vrst sadja, vključno z bananami. Od pitja raje mleko, sveža voda.

V divjini imajo netopirji številne nevarne sovražnike. Glede na to, da so hrana, lahko živali lovijo nočne živali (kestrel, sova), kokoš, belega dihurja, hromi, podlasica, divjih mačk. Včasih tudi gozdne miši s podganami ne dovolijo, da živijo, v zimskem času zavijejo v zavetje, ne prezirajo sorodnikov.

Ali miši jedo sir?

Če želite žival tretirati na nekaj nenavadnega, mu lahko ponudite črni kruh ali suho sadje (rozine, suhe slive). Kar se tiče sira, je v velikih količinah škodljivo, vodi do bolezni jeter, debelosti.

Znanstveniki so izvedli veliko eksperimentov glede tega, ali glodalci ljubijo sir, vsi so protislovni. Obstajal je le en sporazum: izhajati iz dejstva, da je glodalec zelo občutljiv na vonjave, preprosto obide nekaj zelo aromatičnih sort sira.

Ko se lakota premaga, žival skoraj vse grize. Toda v resnici je najljubša hrana zrnje, sadje, žuželke.Z drugimi besedami, repično bitje nagiba k tistim proizvodom, ki se uporabljajo za prehranjevanje v naravi veliko pred izumom sira.

Ali miši jedo paradižnik?

Hibernacija znotraj rastlinjakov predstavlja posebno nevarnost za tiste, ki se ukvarjajo s plemenskimi sadikami paradižnika. Poleti so ulice polne, a ko je mraz, lahko poskusite mlade poganjke rastlin in zorenje sadja. Škodljivci se hranijo samo s cotyledons, če so preostale poganjke posejane z pepelom, se jih ne bo več dotaknilo.

Obstajajo ljudje, ki ne motijo ​​take soseske. Posebej sadijo sadike z zalogo sivih živali. Luknja in premiki v tleh se štejejo za dobro naravno prezračevanje svoje rastlinjaka.

Ali miši jedo polistiren?

Kakšno izolacijo ne jedo podgane in miši - to je eno najpomembnejših vprašanj pri gradnji hiše. Tipične pene plastične živali naredijo nepopravljivo škodo, delajo znotraj celotne "družinske četrti". Obstajajo - ne jejte, ampak ga pokvarite popolnoma. In debelejša plast materiala, bolj problematična je, da jih izžene.

Stiropor, ekstrudiran, ali miši jedo? Ta vrsta penopisa je prav tako nagnjena k poškodbam glodalcev. Zaradi dejstva, da je zelo gosta, ne bodo živeli tu, ampak bodo z veseljem žvečili. Enako velja za montažno peno.

Field miši, ki jedo?

Polevka v naravi pogosto najdemo na travnikih, gozdovih, stepah. Njena hrana je najprej odvisna od habitatov.

To so lahko:

  • zelišča, njihove čebulice, rastlinske korenine;
  • žuželke, ličinke;
  • semena, žita;
  • drevesno lubje, listi, brsti, udari;
  • gobe, oreščki, jagode.