Što buhe su se bojali - ono trava strah od buha

Srpanj 2019

Video: MALI KRISNA Cudesni podvizi! (Srpanj 2019).

Anonim

Ko je zagledal truplo svojega ljubljenega mačka celotno "Flea vojske," ne bo vsako dekle ga vzemite kot normalni pojav. Toda v tem ni nič strašnega, v naravi je vse uravnoteženo. Ustvaril je zajedavce, ki krmijo sesalce, ni tako enostavno. Skupaj z insekti, ki sesajo krvave, obstajajo posamezniki, ki imajo koristi od obstoja takšnih parazitov. Zato moramo imeti možnost, da se ukvarjamo s parazitskimi žuželkami in zaščitimo njihove domače živali.

Kaj se bolha doma boli?

Znano je, da se boli bojijo ostrega vonja. Strahuje njihov živčni sistem, ki povzroča paralizo posameznih delov. Zaradi tega se bolhe ne morejo premikati in umreti. Ko je koncentracija insekticida močna, se smrt pojavlja zelo hitro, nekaj deset sekund. Če insekt sliši nesprejemljiv vonj za njega, da ne skoči na žrtve, iz katerega izhaja. Ko se obdelujejo v stanovanjski bela tla, prah, kis, močno vonjem detergent, žuželke krvnih sesanju se trudijo, da odstopi od teh prostorov.

Ali se boli bojijo vode?

Bolhe ne testirajo pred običajno vodo (brez posebnega vonja) groze. Bojijo se vode, kar vodi do zadušitve. Ko lastnik očisti vaše hišne z vodo v bazenu, tudi brez uporabe posebnega šampona, kri-sesanju umre v vodi. Obdelava prostorov z vodo (pogosto pranje tal, razprševanje vodnih vogalov) ne bo vodilo do uspešnih rezultatov.Voda, aromatizirana z neprijetnim vonjem za bolhe, bo prestrašila ali paralizirala parazite.

Ali se zemeljske bolhe bojijo zmrzali?

Bloodsuckers močno reagirajo na spremembe v temperaturi okolja, zlasti proti mrazu. Pri nizkih temperaturah (od -10 ° C) ženske prenehajo polagati jajca, nove pa se ne pojavijo iz zapred. Hlada s temperaturo -15 stopinj. postane kritično za "bolh hordo". Insekti poskušajo zapustiti takšne prostore. V mrazu samice ne morejo položiti jajc, zapredki ležijo brez razvoja. Ker mnogi lastniki "zamrznejo" skladišča, piščančje coops, jih prepuščajo za prezračevanje v hladnem vremenu.

Ali so se bojkotari tako prestrašili?

Milo za katran s posebnim vonjem ne všeč krvavitev v kakršni koli obliki. Tla, oprana z njim, prestrašijo parazite. Res je, da ta vonj ni priljubljen pri ljudeh. Pes ali mačka, oprana s katransko milo, bo ostal v določenem obdobju brez parazitov, njihovih ličink in jajc. Zato je treba umiti z vodo s katransko milo ali belim pranjem, kjer hišni ljubimec spi. Da se popolnoma znebite parazitov, je treba ponoviti postopek kopanja z močnim vonjem kozmetičnega sredstva.

Kakšen je vonj bolh pri živalih?

Znanost in produkcija ne stojita, izmišljajo vsa nova zdravila za zatiranje parazitskih žuželk. Bolhe pri mačkah doma se bojijo delovanja: ovratnice;

 • posebne kapljice, uporabljene na vihru;
 • razpršila na mačeh ali psi;
 • šamponi za mačke, pse;
 • praški, praški, tablete.
 • Ti pripravki so narejeni na podlagi različnih vključkov:

Dichlorvos, Carbophos, DDT, Chlorophos;

 • Pireti in piretroidi - nizko toksični insekticidi za toplokrvne živali naravnega ali sintetičnega izvora, vendar nesprejemljivi za krvavljenje;
 • Fipronil in Imidokloprid - najnovejša sredstva, neškodljiva za ljudi in živali ter nestrpna za parazite.
 • fenotrin, permetrin, cipermetrin, etofenproks, deltametrin so nizko toksična insekticidi. Vključujejo v Raptor je FAS pomeni, insekticid, Medilis-Tsiper posamezne ovratnice iz parazitov, kapljice bari, Tsipam, ščitnika, različne spreji.

fipronil, imidakloprid se šteje neškodljiv za sesalce, vendar smrtonosna za parazite. Takšne snovi so vključene v Front Line kapljic in pršila, Hartz, Bolfo, Advanteydzh, Biafar, Barrier, ortoze Hartz, šamponi Mr. Poljub, Rolf Club.

Kakšno travnato blato se bojijo?

"Bolja invazija" se lahko prestraši s pomočjo zelišč, rastlin, sadja, izdelkov. Bolečine proti krvavju se bojijo vonja:

zelišča tansy;

 • Artemisia;
 • meta;
 • evkaliptus;
 • geranije;
 • nageljni;
 • kamilica;
 • Lavanda;
 • Thyme ali druga zelišča.
 • Ta zelišča se lahko dajo pod preprogo na tleh, razporejeni na vogalih, da visi po sobi, dal v šopke, cvetlični aranžmaji, da bi. Glede na to, kaj je vonj ni všeč bolhe, je treba opozoriti, da so paraziti ne marajo vonj eteričnih olj, lovorjev list, citrusov, brina, bora, smreke, orehovih listov.

Ali se boli bojijo belila in beline?

Insekti proti krvavju se bojijo vonja belila in beline. Ta vonj blokira njihov živčni sistem, paralizira gibanje. Včasih lahko parazit skakne stran od takega vonja, vendar večina posameznikov umre. Tla, sprana z dodatkom belila, zagotavljajo dobro dezinfekcijo prostora. Poleg tega morate umivati ​​posteljnino živali, posteljo na postelji z dodanim belino. Sesalniki dobro delajo.