Crva u mačaka: tradicionalni i narodni metode liječenja

Srpanj 2019

Video: The Great Gildersleeve: Iron Reindeer / Christmas Gift for McGee / Leroy's Big Dog (Srpanj 2019).

Anonim

Znebite črvov, kot je mogoče brez zatekanja k dragih Worms zdravljenja pri mačkah - ne redek pojav, tudi če nikoli ne zapusti hišo. Te parazite poskrbite živalim veliko nevšečnosti in trpljenja, zato jih morate znebiti. Kako se znebiti črvov pri mačkah - nekaj preprostih načinov.

Kje izvirajo črvi

Obstaja veliko virov okužbe z črvi, ker ličinke in paraziti sami živijo v tleh in travi. V hiši lahko pridejo na čevlje ljudi in tace drugih živali.

Bolezen je lažje preprečiti kot zdravljenje. To v celoti velja za helminths

Poleg tega se okužba pojavlja na naslednje načine:

  • , ko pride v stik z ljudmi in drugimi živalmi;
  • v utero pri muckah od bolne matere;
  • pri stiku s kontaminiranimi iztiski na cesti;
  • s hrano, kontaminirano z jajci črvov, še posebej, če gre za sveže surove ribe, vodo iz luže, smeti.

Tudi prisotnost bolh na živali večkrat poveča tveganje za nastanek črvov, ker se bolhe štejejo za nosilce helminthiasis. Zato morate v preventivne namene najeti ovratnik ovratnice, ki ga lahko kupite v kateri koli trgovini za hišne ljubljenčke.

Da bi zmanjšali tveganje za pojav črvov pri živalih bi morale biti bolj verjetno, da bi čisto hodnik, hraniti na prostem čevlje v omaro in ga operite bolj pogosto, se izogibajte stiku z drugimi živalmi in izvajati obdelavo redno bolhe

bolj nevarnih črvi

Worms poravnati v organizma mačk in mačk in intenzivno začnejo jesti na prihajajoči hrani, pri čemer sami odvzamejo živali.Zato je izločanje živali. Kronične hranilne pomanjkljivosti pa niso najslabše. Največja nevarnost je kronična zastrupitev, ki se razvije pri živalih. In še posebej hitro zastrupitev telesa s proizvodi parazitne izmenjave se pojavljajo v mladičih. Zaradi tega je šibkost, slabo zdravje in šibka imuniteta mucka.

Nevarni zapleti vključujejo blokado črevesja zaradi vse večjega zapletanja parazitov ali celo zloma.

To zahteva nujno kirurško zdravljenje, saj zelo hitro vodi k smrti hišnega ljubljenčka.

Neugodna posledica je uničenje črevesne stene na mestih pritrjevanja parazita.

Eden izmed najučinkovitejših ljudskih pravnih sredstev je česen. Dovolj, da je mačka strok česna, da se znebite črvi

Znaki okužbe

določi, da se mačka lahko okuženi s številnimi funkcijami. Če ima mucka ali mačka apetit in je opazno ostro izgubo teže, plašč začne videti neurejen ali celo pade kot drobci, potem je vredno preveriti, ali je žival za parazite. To tudi kaže prebavne motnje - mačka ima drisko, se začne zaprtje in lahko pride do bruhanja.

Mačji so najtežje zdraviti. Poleg tega imajo največje število zapletov zaradi zastrupitve z umirajočimi črvi

Drugi znaki črvov vključujejo:

  • srbenje v anusu;
  • žival postane počasen in neaktiven;
  • telesna temperatura se lahko dvigne;
  • sluz ali krv se nahaja v blatu.

V naprednih primerih ima žival konvulzije zadnje udi in celo lahko pride do paralize.

Natančno znanje bo dalo analizo blata. Če sumite, da je črv, v idealnem primeru, morate opraviti teste v veterinarski kliniki.Prav tako bo svetoval več učinkovitih sredstev za zdravljenje.

Nekateri simptomi lahko kažejo, da ima mačka klopi. Pogosto je mogoče natančno diagnosticirati le v veterinarski kliniki.

Kje prihajajo črvi iz mačk (video)

Kako zdraviti črve

V današnjih trgovinah je veliko drog. Najučinkovitejši so izdelki, ki vsebujejo kemične antiparazitske snovi. Ti vključujejo sladkorne kocke, polivinilne tablete, črvne tablete, suspenzije in kapljice na vihru.

Najlažji način uporabe kapljic na vihru in kockah sladkorja, ki se enostavno raztopijo v vodi in pijejo živali.

Težko je dati tableto mačkam, saj bi bilo treba to storiti hitro in natančno, tako da bo zdravilo temeljito dalo jezik, kolikor je mogoče globoko. Z neumnim pristopom lahko mačka na svojega lastnika povzroči veliko prask.

Po zdravljenju z zdravili je pridelek parazita zelo hiter, v roku pol ure.

Prednost zdravil je, da jih je dovolj, da sprejmejo enkrat. In kot preventivni ukrep ponovno po dveh tednih. Pomanjkljivost je, da morate natančno upoštevati odmerek, sicer se lahko zastrupi žival. Ne morete dati mačk in še več mačk, denar za pse in ljudi. Od takih velikih odmerkov lahko umrejo. Za mladiče je potrebno dobiti posebno zdravilo, namenjeno zanje. Mladih odraslih ne morete piti z mamili.

Mačji so najtežje zdraviti. Poleg tega imajo največje število zapletov zaradi zastrupitve z umirajočimi črvi. Zato ne smete zdraviti zdravil z zelo majhnimi in oslabljenimi mladiči.

V današnjih trgovinah je veliko drog. Najučinkovitejša sredstva, ki vsebujejo kemične antiparazitske snovi

Folk pravna sredstva

Nasprotna zdravila so v nekaterih primerih bolj priporočljiva, saj niso tako agresivna in ne morejo škodovati zdravju hišnega ljubljenčka.Še posebej, ko gre za nosečo mačko, krmo ali zelo majhne mladiče. Toda ljudska zdravila ne morejo zdraviti živali za eno uporabo.

Eden izmed najučinkovitejših ljudskih pravnih sredstev je česen. Dovolj je, da bi mačkam česna, da se znebite helminthov. Ne smemo pozabiti, da s tem zdravljenjem traja več kot en dan. V roku enega tedna morate mačkati sesekljan česen s hrano. In helminiti bodo izginili.

Mačku lahko daste okusen tanki in pelin, ki so tudi dobri antiparazitni agenti.

Natančno znanje bo dalo analizo blata. Če sumite, da je črv, v idealnem primeru, morate opraviti teste v veterinarski kliniki. Tam je tudi svetoval nekaj učinkovitih orodij za zdravljenje

Preventivni ukrepi

Bolezen je lažje preprečevati kot zdraviti. To v celoti velja za helminte. Da bi zmanjšali tveganje za pojav črvi v živali pogosto treba urediti dvorano, trgovine, ulične čevlje v omaro in ga operite bolj pogosto, se izogibajte stiku z drugimi živalmi in redno zdravljenje bolhe.

Enako je treba preprečiti tudi ljudska zdravila. Da bi preprečili razvoj parazitov, čeprav črvi noter jajce, je to potrebno za preprečevanje od časa do časa na vir hrane za hišne živali, začinjena s česnom.

Lahko se znebite črvov, ne da bi se zatekli k dragi obravnavi. Toda to je treba storiti, saj lahko črvi povzročijo resno bolezen pri živalih, kar lahko v nekaterih primerih povzroči njihovo smrt.